Op zaterdag 26 mei wordt in de uitzending van Metamorfosen op de Concertzender Radio 6 aandacht besteed aan Törf. In dit programma worden de veranderingen geschetst die de Grunneger Folkgroep Törf doormaakte vanaf 1975 tot heden. Van alle 5 cd's die sindsdien in eigen beheer zijn uitgebracht, laten ze tracks horen.

Törf is turf; gebaggerd veen dat vroeger in plakken werd verdeeld en na droging diende om vuren mee te stoken. Het bestaat voornamelijk uit verkoolde plantenresten. Diep verscholen in de Groninger Veenkoloniën staat het verbouwde kippenhok waarin multi-instrumentalist Bert Ridderbos van Törf woont. Zodra het koud wordt, haakt hij zijn aanhanger aan en rijdt naar Duitsland om bij de fa.TSG in Wiesmoor een lading turf in te slaan voor zijn houtkacheltje. Turf schijnt heerlijk te ruiken. In Groningen zelf wordt het niet meer gedolven. De folkgroep Törf trad vroeger al vaak op in Duitsland, net als Wolverlei, Pekel en Fungus. Volgens Bert houden Duitsers veel meer van folk dan Nederlanders en zijn ze beter ontwikkeld op cultureel- en muziekgebied. Ook de cd's van Törf worden in Duitsland opgenomen.
Website: www.torf.nl.

Op 16 juni a.s. staat Törf op festival Folk in de Wâlden op landgoed Stania State in het Friese Oentsjerk. Zie: www.folkindewalden.nl.  

Metamorfosen wordt uitgezonden op zaterdagmiddag, 26 mei 2007, van 14:00 tot 15:00 uur op Radio 6. Aanstaande zaterdag, 19 mei, wordt in het programma Wereldmineralen tussen 09:00 en 10:00 uur al wat muziek van Törf gedraaid.

Zie ook: www.concertzender.nl.