Op de Vlaamse radio 1 wordt veel aandacht gegeven aan Dirk van Esbroeck, die afgelopen woernsdag overleed. Gisterenavond was in De Groote Boodschap al een hommage te horen. Komende zondag, 27 mei, wordt de uitzending Een Zee Van Tijd herhaald, waarin hij afgelopen augustus nog te gast was. Beide programma's kunnen via internet beluisterd worden.

Op 20 augustus 2006 was zanger en muzikant Dirk Van Esbroeck te gast bij Een Zee Van Tijd,  Van Esbroeck bezingt het water en haar oevers in Nieuwpoort en leest er gedichten over pinguïns en pampa's. Van Esbroeck doet een vriendenpaar uitgeleide die met hun dure zeiljacht voor lange tijd naar de Scandinavische Fjorden uitvaren. En dé pièce de résistance is een duet met volkszanger Johan Vandenberghe in café "De Sailors". Ze brengen samen 'Kheb gien tid, ik heb geen tijd...' in puur West-Vlaams.

Via internet is het nu al mogelijk deze uitzending nog eens te beluisteren, door op de website van Radio 1 te klikken op 'live radio' en 'herbeluister' en vervolgens seizoen 2005-2006 te kiezen van Een Zee Van Tijd. Aanstaande zondag wordt deze aflevering nog eens uitgezonden in het programma Titaantjes. Ook De Groote Boodschap is nog te herbeluisteren, meer informatie is te vinden via: www.radio1.be.