Op de Vlaamse zender CANVAS wordt vanavond, woensdag 25 juli 2007, nog eens de film O Brother Where Art Thou? uitgezonden. Dit is een donkere komedie met heel veel muziek, vooral folk en blues uit de Appalachen. De zangpartijen van acteur George Clooney werden in deze film gedaan door Dan Tyminski van Union Station, de begeleidingsband van Alison Krauss.

Mississipi, jaren '30. Drie gevangenen slagen erin te ontsnappen uit hun cel. Ze willen hun buit van een bankoverval ophalen. Het geld ligt verstopt in het huis van Everett Ulysses McGill. Dat huis zal niet lang meer bestaan, omdat een nieuwe dam de streek weldra onder water zal zetten. De drie moeten zich dan ook haasten. Onderweg komen de mannen van het ene probleem in het andere terecht en ontmoeten ze de meest vreemde personages, zoals de overvaller George 'Babyface' Nelson, een campagne voerende gouverneur, een bende van de KKK en een blinde profeet.

Komedie van Joel en Ethan Coen. Met: George Clooney (Ulysses Everett McGill), John Turturro (Pete), Tim Blake Nelson (Delmar O'Donnell), John Goodman (Big Dan Teague), Holly Hunter (Penny Wharvey McGill), Chris Thomas King (Tommy Johnson), Charles Durning (Gouverneur Menelaus 'Pappy' O'Daniel), e.a.
GB/FRA/USA - 2000.

O Brother Where Art Thou? wordt uitgezonden om 20:50 uur op de Vlaamse zender CANVAS.

Zie ook: www.canvas.be.