In 2008 is het dertig jaar geleden dat Gerard van Maasakkers zijn debuutelpee uitbracht. Ter gelegenheid hiervan wordt een album opgenomen waarop zangers uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Zuid-Afrika nummers van deze Brabantse zanger/liedschrijver vertolken. Ook Van Maasakkers zelf zal op dit jubileumalbum te horen zijn.

Dit maakt Van Maasakkers bekend in het kunst- en cultuurprogramma Walhalla van Omroep Brabant TV. Hij vertelt ondermeer ook dat hij volgend jaar enkele bijzondere jubileumconcerten gaat geven.

In deze eerste Walhalla-uitzending van het nieuwe seizoen staat Gerard van Maasakkers centraal, naar aanleiding van het Bloemencorso Valkenswaard dat aanstaande zondag geheel in het teken staat van zijn liedjes. De uitzending is vandaag (vr 7/9) nog elk heel uur (t/m 17 uur) te zien op Omroep Brabant en nog een week via Uitzending Gemist (zie www.omroepbrabant.nl )

Ook in het kader van het jubileum werkt Helmut Boeijen (Omroep Brabant) aan een documentaire. Daarvoor is hij op zoek naar film en/of video opnames van Van Maasakkers van voor 2000, de jaren zeventig en tachtig in het bijzonder. Als je (amateur)beelden uit die jaren in je bezit hebt en beschikbaar wilt stellen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.