Komende vrijdag, 4 januari 2008, begint in het radioprogramma Metamorfosen op de Concertzender een vierdelige serie over Nederlandse folk. In de eerste aflevering staan de jaren 1955-1975 centraal, met onder andere opnames van Jantina Noorman, Jaap Kunst, Cobi Schreijer, de eerste band van Hans Theessink (The Sonority Minstrels), nooit in Nederland uitgegeven opnames van Tail Toddle, opnames uit de folk club Utrecht, Peter Koene en vele andere bekende en minder bekende namen. 

De volgende afleveringen hebben ook elk hun eigen thema: Op vrijdag 18 januari deel twee over de periode 1975-1982, de zeven vette jaren, met opnames van onder andere Wolverlei, Chimera, Ut Muziek, Perelaar, Deirdre en vele andere. 1 februari volgt deel 3 met muziek van de afgelopen 20 jaar (o.a. Wè-nun Henk en Törf) en het laatste deel op vrijdag 15 februari met randgevallen, vreemde eenden en unieke opnames.

Deze reeks over Nederlandse folk wordt tweewekelijks op vrijdag uitgezonden op de Concertzender, van 20:00 tot 21:30 uur. De samenstelling is in handen van Eelco Schilder. Metamorfosen is te (her-)beluisteren via internet, www.concertzender.nl.