Vanavond (12 februari 2008), speelt de Amerikaanse singer/songwriter en top-producer Joe Henry live in de Amsterdamse Paradiso. Mocht je er niet bij kunnen zijn, geen nood, want het hele concert wordt live uitgezonden op online-concert-zender Fabchannel.com, waar je het gratis kunt meebeleven.

De live uitzending van het Joe Henry concert start om 20:30 op www.fabchannel.com/joe_henry. Achteraf wordt de show toegevoegd aan het online archief van Fabchannel en zal daar onbeperkt te zien zijn. Zowel live als achteraf is het Joe Henry concert op Fabchannel gratis te bekijken.

Het repertoire van Joe Henry varieert van folk en country tot rock en jazz. Hij laat zich beïnvloeden door o.a. Bob Dylan en Neil Young. Joe Henry debuteerde in 1986 met de country plaat Talk Of Heaven. Door de jaren heen veranderde hij regelmatig van stijl. Eind 2007 verscheen Henry's 10e studioalbum Civilians, een mengeling van jazz, folk, blues en pop. Naast zijn solowerk vergaarde Joe Henry wereldfaam als producer voor Elvis Costello, Mary Gauthier en Solomon Burke.

Fabchannel zendt wekelijks concerten in Paradiso en Melkweg uit op het internet. Naast live webcasts biedt Fabchannel een online archief aan, waar muziekliefhebbers de keuze hebben uit ruim 850 volledige concerten. In dit archief staan concerten van artiesten als Paul Weller, John Cale, Ian Siegal en Shawn Colvin.   

Zie ook: www.fabchannel.com.