Aanstaande maandag, 21 april, is het precies dertig jaar geleden dat de Britse folkzangeres Sandy Denny na een val van de trap plotseling overleed op 31-jarige leeftijd. De media besteden dan ook volop aandacht aan haar. Na Metamorfosen op de Concertzender is het nu de beurt aan Radio 6. In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 april 2008 gaat het radioprogramma Wissel  @ VPRO een uur lang over Sandy Denny. Radio 6 van 0.02 tot 1.00 uur.

De Nederlandse zangeres Linde Nijland tourt al een paar jaar met een Sandy Denny-programma, dat ze ook op CD heeft gezet. Op 20 april 2008 zal zij met Bert Ridderbos acte de presence geven tijdens de Sandy Denny Tribute in de Troubadour Londen, met ook o.a. Linda Thompson, Joe Boyd en Martin Carthy. In een programma van Bob Harris, 22 april op BBC Radio 2, wordt Nijland geïnterviewd tgv een documentaire over Sandy Denny, met o.a. ook Robert Plant, Simon Nicol, John Wood, Joe Boyd en Maddy Prior. De documentaire heet ‘Who knows where the time goes? The Sandy Denny Story' en wordt  dinsdag 22 april vanaf  22:30 op BBC Radio 2 uitgezonden.

Sandy Denny maakte naast een aantal solo-albums ook albums met de groepen The Strawbs, Fairport Convention en Fotheringay, waarvoor ze sterke songs schreef. Ook zong zij het The Battle of Evermore-duet met Robert Plant op het Led Zeppelin IV- album.

Het belang van Sandy wordt in de loop der jaren steeds hoger ingeschat. De laatste tijd verschijnen er dan ook geregeld cd-boxen met al dan niet eerder uitgegeven materiaal van haar. Twee goede voorbeelden zijn ‘Sandy Denny: A Boxful of Treasures' en ‘Live at the BBC'.  Richard Thompson vroeg zich ooit af: waarom heeft Denny niet net zo'n status als haar collega Nick Drake?

Programma-samensteller Frank de Munnik: ‘Twee jaar geleden interviewde ik Joe Boyd, die haar goed gekend heeft. Hij herinnerde zich het moment dat hij voor het eerst Who Knows Where The Time Goes hoorde. De wijze waarop hij het uitsprak, tekende nog steeds zijn ontzag en ontroering. Maar ook hij sprak, zoals zovelen uit haar naaste omgeving, over de drank, de twijfels, de eindeloze sigaretten en de moodswings. En dat magische moment; als de rode lamp in de studio brandde, band loopt, en Sandy begon te zingen.'

Zie hier een uitgebreid artikel van zijn hand, plus de setlist van het programma.