Overal in het centrum van Gent (B) was zaterdag folk te horen. Vierhonderd straatmuzikanten, onder wie bekende jonge folkbands als AedO, Lebocha en Follia!, gaven er met het evenement Trottoir Fanfaar het startsein van het Feest van de Folk dat 12 dagen duurt. Het Vlaamse tv-journaal was erbij en liet ondermeer Peter de Rop, directeur Muziekmozaïek vzw, aan het woord. Hij sprak van een kwalitatieve folkscene in Vlaanderen.

In het kader van het Feest van de Folk staan er nog een 40-tal concerten in Brussel en Vlaanderen op het programma. Aansluitend aan Trottoir Fanfaar was er in de Centrale in Gent een avond met Anveld, Trio Cassiman en Orchestre International Du Vetex. Anveld bracht een speciaal ingestudeerd programma met liedjes gezongen door de Nederlandse zangeres Anne Rosenau.

Het was 20 jaar geleden dat het in Vlaanderen en Nederland bekende Trio Cassiman voor het laatst optrad. Professor in de genetica Jean-Jacques Cassiman, zijn zus Emmy Cassiman (omroepster) en broer Guido Cassiman (radio-producer) brachten nummers uit hun repertoire waarmee ze in de jaren 60, 70 en 80 succes hadden. Hun wereldliederen in close harmony deden het nog steeds goed bij het publiek. "Wij komen uit een volkse familie. Wij hebben altijd volkse muziek gezongen. Wij doen wat we zijn", zei Guido Cassiman, op het VRT-journaal afgelopen zaterdagavond laat.

Zie hier de VRT-journaal reportage over Trottoir Fanfaar.  
Zie hier de VRT-journaal reportage over het optreden van het Trio Cassiman.
Zie hier een verslag over de opening van het Feest van de Folk door onze collega's van Folkroddels.be  
Zie hier nog meer info over het Feest van de Folk.