Zaterdag 24 en zondag 25 september is 't weer Folk'oren in Hooge Mierde (Noord Brabant). 'n Weekeinde vol prachtige muziek, lekker eten en drinken, 'n gezellige festivalmarkt waar muziekinstrumenten bekeken, uitgeprobeerd en gekocht kunnen worden en ook leuke activiteiten voor de kinderen. Optredens zijn er van onder meer Steve Bailey XL, Tobermore, Avendans en David Munnelly.

De organisatie stuurde de volgende info:

Zaterdag (vanaf 17:00 uur):

-We beginnen 't festival met 'n historisch dorpsdiner met muziek van de Brabantse troubadour Diedeliedavid (David Cornelissen). Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je reserveren voor de maaltijd.

-The Five Folkers uit Tilburg brengen de typische sfeer van de Ierse kroegen naar Hooge Mierde.

-Steve Bailey XL weet de muzikale tradities uit onder meer Ierland en Frankrijk tot 'n prachtig eigen geluid samen te voegen. Van delicate walsjes tot stampende reels en nog veel meer. Steve Bailey is de artiestennaam van trekzakmeester Stefaan van den Bogerd, maar vergeet ook die XL niet, want zijn bandleden zijn stuk voor stuk ware meesters op hun instrumenten.

-Scotch is de afsluiter van de zaterdagavond. Zij spelen 'n zeldzaam feestelijke mix van allerlei muziekstijlen. Al doet hun naam misschien vermoeden dat ze hun inspiratie vooral uit Schotland halen, invloeden van bijvoorbeeld de volksmuziek uit de Balkan en zelfs van punk en ska zijn minstens zo sterk aanwezig. Als de dansvloer maar groot genoeg is...

Zondag (vanaf 12:00 uur):

-The Jaydees openen de zondagmiddag met hun rustige Americana. Ga lekker zitten en geniet van hun mooie liedjes en sterke samenzang.

-Tobermore, één van de grote verrassingen van vorig jaar, is ook weer van de partij. Muziek zoals die in de loop der eeuwen ontstaan is, maar uitgevoerd op 'n frisse, lekker eigenzinnige manier. Als je hoort hoe soepel ze de pareltjes uit de Ierse en Amerikaanse traditie spelen, zou je haast vergeten dat de wortels van deze band gewoon hier in de Kempen liggen.

-Avendans is 'n Brabantse balfolkband met 'n opvallende liefde voor Bretonse dansmuziek. Geen idee hoe die Bretonse dansen gaan? Geen probleem. Wilco en Anita verzorgen vooraf 'n dansuitleg om alle geïnteresseerden op gang te helpen. De mooie melodieën en bijzondere ritmiek zijn overigens voor luisteraars net zo interessant als voor dansers.

-David Munnelly speelt trekzak zoals niemand anders dat kan. Hij weet 'n haast dierlijke, rauwe energie te combineren met 'n ongekende virtuositeit. Zorg maar dat je stevig staat of goed zit, dan word je misschien niet omver geblazen...

-Ogham heeft al eerder op Folk'oren gespeeld en zal deze keer 't festival afsluiten. Met hun sfeervolle uitvoeringen van Schotse liederen spelen zij al jarenlang op vele podia in Nederland en ver daarbuiten.

Vriendelijke groeten van de organisatie en hopelijk zien we jullie 24 en 25 september!

24 en 25 september 2016, Folk’oren Festival in Hooge Mierde.
De entree voor 't festival is slechts 5,- euro per dag en voor wie nog geen 18 jaar is, is 't zelfs gratis.

Nog wat handige informatie:
Er is in Hooge Mierde geen mogelijkheid om geld te pinnen (wel in de buurdorpen Reusel en Lage Mierde).
Wie graag in de buurt wil overnachten, kan terecht bij verschillende campings in de directe omgeving.
Kijk op http://www.folkoren.nl/ voor meer informatie.