Het jubilerende Rotterdam Bluegrass Festival (24, 25 en 26 juni) heeft vijf nieuwe namen aan het programma toegevoegd. Het laatste weekend van juni spelen Lonesome Ace Stringband (USA), Them Dirty Dimes (NL), Ferd Band (USA), Jo Carley and The Old Dry Skulls (UK) en Jesco (NL) op de tiende editie van het gratis toegankelijke festival op en rondom het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord. Voor Lonesome Ace Stringband is het de eerste en enige show in Nederland, Ferd Band komt speciaal op uitnodiging van het festival naar Rotterdam.

Inmiddels zijn er vijftien namen bekend, festivaldirecteur Guido de Groot is blij met de respons op de tien acts die eerder werden onthuld. "Het festival heeft natuurlijk twee jaar niet door kunnen gaan vanwege de coronacrisis, maar ons publiek is ons overduidelijk niet vergeten. Dat er zo enthousiast is gereageerd door ons publiek op de eerste aankondiging is hartverwarmend en geeft ons jubileum nu al een feestelijk randje." Rotterdam Bluegrass Festival vindt plaats op 24, 25 en 26 juni. Het programma wordt in de komende weken verder uitgebreid.

De vijf nieuwe namen
De virtuozen van Lonesome Ace Stringband spelen een moderne variant van (old time) country, folk en bluegrass. Een frisse interpretatie van Amerikaanse rootsmuziek is er van Ferd Band, waarvan een aantal leden geen onbekenden zijn in Rotterdam, zij speelden hier met The Hackensaw Boys op de edities in 2016 en 2019. Het Britse Jo Carley and The Old Dry Skulls creëert een bijzondere en macabere hybride van vroegtwintigste-eeuwse muziek. Jesco uit Utrecht omschrijft hun muziek als filthy folk 'n' roll, daar waar de Groningers van Them Dirty Dimes laveren tussen late night jazz, gypsy en blues.

Lonesome Ace Band, foto Jen Squiers
Lonesome Ace Band, foto Jen Squiers

Programma tot nu toe in alfabetische volgorde
Blue Grass Boogiemen (NL), Ferd Band (USA), Gangstagrass (USA), Henhouse Prowlers (USA), Jesco (NL), Jo Carley and The Old Dry Skulls (UK), Johnny & the Yooahoos (DE), Legendary Shack Shakers (USA, Lonesome Ace Stringband (USA), Possessed By Paul James (USA), Switchbacks (NL), Tennessee Studs (NL), Thee Scarecrows AKA (UK), Them Dirty Dimes (NL), Yonder Boys (DE). 

Over Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. De meest recente editie in 2019 vonden 16.000 bezoekers hun weg naar het Pijnackerplein in Rotterdam, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers. Het festival heeft de ambitie om door te groeien en meer mensen in contact te brengen met zowel bluegrass-/rootsmuziek als de gezelligheid van het Oude Noorden van Rotterdam. Rotterdam Bluegrass Festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

24, 25, 26 juni 2022, Rotterdam Bluegrass Festival, Pijnackerplein, Rotterdam-Noord.
Toegang: gratis
Meer info en links naar social media vind je op: https://www.bluegrassfestival.nl/