Op zaterdag 18 juni a.s. organiseert FolkClub Brielle het allereerste regionale folkfestival: Brielle Folk. In het Brestheater in Brielle treden maar liefst vijf groepen op, waaronder de twee internationale top-acts Snakes In Exile en WÖR. Hun concerten worden afgewisseld met optredens van respectievelijk de Haagse groep Doolaard, The Lowland Paddies en SIR+ die in een lounge-achtige atmosfeer het festival afsluit. 

Het bestuur van FolkClub Brielle heeft helaas moeten besluiten het festival “Brielle Folk” van 18 juni te annuleren. Het aantal kaarten in de voorverkoop is dermate gering dat het financieel niet verantwoord is het festival te laten doorgaan. 

Folkclub Brielle
FolkClub Brielle organiseert sinds 2006 kleinschalige folk-concerten in eetcafé 't Kont van het Paard op de tweede zondag van de maand. FolkClub Brielle onderscheidt zich door uitsluitend Nederlandse en Belgische folk-muzikanten een speelplek te bieden. Het uitgangspunt van FolkClub Brielle is kwaliteit en laagdrempeligheid.

Brielle Folk
Het festival Brielle Folk stond al eerder gepland dit jaar, maar moest uitgesteld worden vanwege coronarestricties en vindt nu plaats op zaterdag 18 juni. 

Vanaf 19.00 uur worden de bezoekers muzikaal ontvangen door de Haagse band Doolaard. De Belgische formatie Snakes in Exile is de eerste band die in de theaterzaal optreedt. Snakes in Exile brengt sinds 1992 Keltische muziek en is een graag geziene gast op internationale folkfestivals.

De tweede hoofdact is de Vlaamse band WÖR. WÖR komt na hun Engelse tournee naar Brielle. In de afgelopen jaren verzorgde de groep succesvolle optredens op folkfestivals in diverse Europese landen en vertoonden zij hun muzikale kunsten in Canada, Nieuw-Zeeland en Australië.

Tussendoor treden The Lowland Paddies op in de foyer en wordt het festival afgesloten door SIR+ met gezellige relaxte folkpopsongs.

Zaterdag 18 juni 2022, Brielle Folk in het BREStheater in Brielle GEANNULEERD!
Aanvang: 19:00 uur
Kaarten à € 37,50 zijn te bestellen via: https://www.brestheater.nl/voorstelling/folkclub-brielle.html

Meer en actuele informatie is te vinden op www.folkclubbrielle.nl.