Het zoemde al een tijdje in de wandelgangen, maar nu is het officieel: Brosella lanceert haar eerste editie van het Brosella Spring Festival in de culturele hotspot en voormalige industriële wasserij LaVallée in de Molenbeekse Kanaalzone in Brussel (B). Van 23 t/m 26 maart zijn er diverse optredens van zowel jazz- als folkbands, waaronder o.a. 3'AIN, Osuna en Las Lloronas, tickets zijn op basis van pay-what-you-can.

Dit nagelnieuwe muziekfeest zal vier dagen lang focussen op het tonen van nieuw muzikaal werk én releaseconcerten. De spotlights worden gericht op jonge en mid-career artiesten, van Lũpḁ Gang Gang Quartet (Brusselse funkjazz-belofte) over The Gallands (met AKA Moon-medeoprichter Stéphane Galland op drums en zoon Elvin op keys), urban etno bands als Osuna of Las Lloronas tot de georchestreerde muzikale chaos van Too Noisy Fish met als special guests DJ Grazzhoppa & Dimitri Verhulst. 

Brosella-directeur Bert Schreurs: “Het Brosella Spring Festival is een aanvulling op onze zomereditie in het Groentheater aan het Atomium in Brussel. We werken in een clubsfeer en kiezen voor een beperkte capaciteit: we gaan voor twee binnenpodia met maximaal een kwartetvormbezetting en mikken op 250 à 300 bezoekers per avond. In totaal  presenteren we 12 avontuurlijke bands, 3 per festivaldag. Op zondag sluiten we af met een dagprogramma van 11 tot 18 u. en zetten we extra in op de buurt. We voorzien dan ook een brunchformule en muzikaal-artistieke workshops voor kinderen in samenwerking met Ultima Vez, die in de buurt van LaVallée zijn studios heeft.

Het succesvolle lokale en solidaire deeleconomieproject Cassonade zorgt dan weer voor de catering. Bert Schreurs: “We slaan bewust de handen in elkaar met organisaties uit de buurt. We doen dit doelgericht zodat we niet vier dagen lang als een vreemde artistieke UFO neerstrijken in de buurt en daarna weer geruisloos verdwijnen. Het sluit ook aan bij een van de doelen die we onszelf als organisatie hebben gesteld: hoe kunnen we beter omgaan met de hyperdiverse context en vibe van een kosmopolitische grootstad als Brussel, ermee in dialoog gaan en hen omhelzen.” 

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 23.03 
doors: 18u
19u Julien Tassin Solo 
20u Too Noisy Fish ft. DJ Grazzhoppa & Dimitri Verhulst 
21u15 Gratitude Trio

Vrijdag 24.03 
doors: 18u
19u Fnussjen
20u30 Lupa Gang Gang Quartet 
22u Under the Reefs Orchestra 

Zaterdag 25.03 
doors: 18u
19u 3’AIN
20u15 The Gallands
22u Bandler Ching 

Zondag 26.03  (OOK VOOR KINDEREN) 
doors: 10u30 (met muzikale worskhops (ULTIMA VEZ) voor kinderen en brunch in samenwerking met Cassonade) 
11u Osuna 
14u Antoine Flipo 
15u Las Lloronas 

Brosella Spring Festival 2023 Affiche
23 t/m 26 maart 2023, Brosella Spring Festival
Locatie: kunstencentrum LaVallée, Adolphe Lavalléestraat 39, 1080 Brussel (B).
Capaciteit: 250 à 300 personen per keer, 2 podia, 3 bands per avond.
Tickets: pay-what-you-can systeem: € 10 - € 15 - € 20 per avond en € 30 - € 45 - € 60 voor de hele vierdaagse.
Bestellen vanuit Nederland kan via deze link of de QR-code onderaan het affiche.

Meer info: www.brosellaspringfestival.be