Elk jaar op 17 maart is St Patrick's Day, de feestdag waar Ierland beroemd om is met zijn bekende Ierse rijdansen, opzwepende folkmuziek en groengetooide feestgangers. Den Haag viert het groots mee door de hele stad, van de Grote Markt tot het Atrium, het Omniversum en in O'Caseys Irish pub. Het festival is gratis toegankelijk. Optredens zijn er onder meer van Sharon Shannon en The Kings of Connaught en Among The Saints.

Eten, drinken, bewonderen, feesten & dansen 
Als expat-stad nummer 1 heeft Den Haag een grote, actieve Ierse community. Het St. Patrick's Day festival wordt voor de elfde keer georganiseerd door een samenwerking van Irish Club Netherlands, Ierland Toerisme, O'Caseys & de Grote Markt. Dit jaar kunnen de duizenden bezoekers die voor het feest naar Den Haag trekken rekenen op shows van onder meer Ierse folkartiesten Sharon Shannon, The Kings of Connaught en Among The Saints, een fototentoonstelling in het Atrium, filmvertoning in het Omniversum & dansoptredens van de beste Ierse dansscholen van Europa. In de Boterwaag en O'Casey's gaat het feest tot in de kleine uurtjes door. 

Programma 
Het programma start om 16:30 op de groen-wit-oranje getooide Grote Markt start met het eerste dansoptreden. Hier wordt een groot buitenpodium opgericht en ook in de omringende cafées is van alles te beleven. De rest van de middag en avond gaat het zowel op de Grote Markt als in O'Casey's op het Noordeinde los met live muziek en dansoptredens. Voor wie het festival voor het eerst bezoekt: wie geen groen draagt loopt het risico geknepen te worden door leprechauns (Ierse kabouters)... 

st. patrick's day festival den haag 2023
Datum: Vrijdag 17 maart 2023, St. Patrick's Day Festival in Den Haag 
Locaties: Grote Markt, Den Haag en O'Casey's Irish Pub, Noordeinde 140 
Openingstijden: Van 16.00 uur tot 3.00 uur 
Entree: Gratis 

Atrium: Fototentoonstelling van 6 t/m 20 maart | vrij entree 
Omniversum: Vertoning Ireland, The Film op 18 & 19 maart | entree €12,50 (25% korting met code STPATRICKSDAY) 

Kijk voor het volledige programma op http://stpatricksdaydenhaag.nl