Op zondag 26 maart 2023 kun je de allereerste editie van een gloednieuw festival meemaken: Flat Mountain. Een festival dat folk en americana-artiesten van eigen bodem in de spotlights zet. Naast optredens van o.a. NinaLynn, The Lasses & Kathryn Claire en Tip Jar zijn er ook workshops waarin je je eigen muzikaliteit en creativiteit kwijt kunt, zoals akkoorden leren op een ukelele of zingen in een stemorkest.

Folk & roots uit Nederland
Op de meeste americana-festivals in Nederland zie je als je geluk hebt één of twee lokale bands: meestal wordt al het talent uit Amerika gehaald. Flat Mountain doet het anders, omdat ook in dit vlakke Nederland de mooiste ‘mountain music’ wordt gemaakt. Daarom kun je op dit nieuwe festival luisteren naar zeven heel verschillende Nederlandse acts in dit genre. En niet zomaar zeven acts: al deze bands hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de muziekscene in binnen- en buitenland. Zo stonden NinaLynn, The Lasses en Dieter van der Westen elk maandenlang met hun album op één in de Euro-Americana charts en is Johnny ambassadeur van de rootsprogrammering van Paradiso. Tip Jar speelde op allerlei festivals in Texas, en Gitta de Ridder en Lewin zijn graag geziene gasten in de Londense folkscene en wonnen beiden prijzen met hun liedjes. 

Workshops
Alle deelnemende artiesten dragen ook bij aan de organisatie en de workshops, en daarom kun je naast luisteren naar muziek ook zelf in actie komen: leer akkoorden op de ukelele, word lid van een stemorkest (ervaring niet nodig!), of maak een zeefdruk op een (al dan niet zelf meegebrachte) tas of T-shirt. Maar natuurlijk mag je ook gewoon genieten van al het moois dat er op het podium van Het Zwijnshoofd is te horen. 

Flat Mountain 2023 affiche
Datum en tijd: Zondag 26 maart 2023, van 14 tot 21.00
Locatie: Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18, 4611 JC Bergen op Zoom
Tickets à €25,79 zijn verkrijgbaar via de website: www.flatmountainfestival.nl

Met dank aan Het Zwijnshoofd, Crossroads Sessions en Soundz Magazine.