Podium Paco Plumtrek presenteert op zaterdag 7 oktober de dertiende editie van het Liedjesmakersfestival in theater Hof 88 in Almelo. Er zijn optredens van zowel bekende als onbekende namen. Zo zijn De KiftStephanie Struijk, Arthur Ebeling en bluegrasstrio Bek Vol Zand te zien naast veelbelovende jonge bands en lokaal talent.

Het Liedjesmakersfestival draait om het presenteren van eigen werk en bestaat uit een combinatie van landelijk bekende namen, lokaal talent, en wat aan de rafelranden van de Nederlandse muziekscene ontstaat, akoestisch en elektrisch. Een zeer divers programma met een bonte stoet aan muzikanten zoals je ze zelden bij elkaar ziet op één dag. Het festival speelt zich af in alle zalen van Hof 88. De theaterzaal, de Kapel, de foyer en bij goed weer buiten; op het vloerkleed van Paco Plumtrek.

Met dit jaar meerdere landelijk bekende hoofdacts. De Kift speelt 's avonds een kruising tussen punk en fanfare. Stephanie Struijk speelt en zingt nu onder haar eigen naam in het Nederlands, als Stevie Ann stond zij op Pinkpop. Buitensporig goede gitarist Arthur Ebeling zorgt voor een gezonde dosis rock & roll, en het Twentse bluegrasstrio Bek Vol Zand is terug in originele bezetting.
Ook is er de softpunk van de Zweefclub, de absurdistische disco van Shock Royal, veelbelovende bands Doubland, NEEF. en Collectief Wezen, de Indieband Private Prison rond Almeloer Frank Janssen en een performance van de Tweezits met lokale woordgoochelaars Willem van Dooren en Jaap Besteman.

Speciaal voor de jongste bezoekers opent het festival met de muzikale familievoorstelling De Lamp is Stuk, met daarin de oude bekenden van Trio Sentimento.

Er is ook een mooie lichting lokaal Almeloos talent, zij zullen vanaf 16.00 het festival mede openen: rijzende sterren Meike Tibbe, Carmen Kienhuis en Rebecca Reuvekamp treden solo op.
Wild Child, Magnolia en ONI zijn veelbelovende jonge bands, uit Almelo en uit Deventer.

Zaterdag 7 oktober 2023
Liedjesmakersfestival
Locatie: Theater Hof88, Almelo
Aanvang: 16:00 (deur open om 15:30)
Entree: €15,00 in de voorverkoop / €17,50 op de dag (tot 16 jaar gratis)
Tickets: via website Hof88 

Bekijk het speelschema op www.pacoplumtrek.nl

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds, het Roggekamp/Peitsch Fonds, en het Cogas Cultuur Fonds en een hele groep lokale sponsors.