Op zondagmiddag 5 november vindt de twaalfde editie van het gezellige Iers sessie festival Nuenen plaats. In zes horecagelegenheden rond het mooie park kun je genieten van Ierse muzieksessies rond de stamtafel, en in het Het Klooster zijn optredens op het Talentpodium. De sessiemuzikanten laten je genieten, meedeinen en meezingen of stil luisteren naar jigs, reels, traditionals en soms eigen composities. In elk café ervaar je hoe verschillend een Ierse sessie kan zijn. Ook kun je zomaar verrast worden door een pop up demo van Ierse dansers.

De organisatie mailt ons de volgende info:

Programma sessies:
Café René: Internationale Volkssessie aan de stamtafel 
Café Schafrath: Ierse sessie 
Dorpsboerderij Weverkeshof: Slow- en Ierse sessie
Bar van Gogh: Ierse sessie en MEE-speelmoment
Café Ons Dorp: Ierse sessie, eigen composities en MEE-zingmoment  

Waar kun je aan meedoen?
-MEE-speelmoment: Bespeel je een akoestisch instrument en wil je een keer uitproberen hoe het is om Ierse sessie te spelen? Ga alvast de vier tunes oefenen die op www.ierssessiefestivalnuenen.nl staan. De tunes staan er in notenschrift, maar er staan ook verwijzingen naar You tube filmpjes waar het voorgespeeld wordt. Op 5 november kun je om 15.00 en/of om 16.00 uur aanschuiven en meespelen met de sessiemuzikanten in Bar van Gogh. Alle leeftijden welkom!
-MEE-zingmoment: Iedereen kan meedoen, ook jeugd. Om 15.30 uur kun je naar hartenlust meezingen in Café Ons Dorp met Ierse traditionals. De sessiemuzikanten hebben een aantal mooie nummers op papier gezet, dus als je de tekst niet kent is dat geen probleem.
 -Ben je een ervaren sessiespeler en wil je meespelen? Je bent welkom om aan te sluiten bij een sessiegroep naar keuze en zelf tunes in te brengen.

Op het Talentpodium presenteren zich beginnende en ervaren Ierse- en folkbands. Dit jaar zijn er gevarieerde en verrassende optredens. Het Talentpodium is in Het Klooster en ziet er als volgt uit:
14.00  Odevare
14.30  Rob Goossens
15.00  Emenem  
15.30  Folkklas Aarschot BE
16.00  Hank van Houtert
16.30  Ierse dansschool Scoil rince A ghrá
17.15  Arthur & friends

Kom op 5 november naar het sfeervolle Iers sessie festival in Nuenen.
Ga naar je favoriete locatie of zwerf van café naar café. Ontdek, geniet, zing of luister en laat je meenemen door de Ierse en folkmuziek. SLÁINTE!

Het festival begint om 14.00 uur. De Ierse sessie duren tot 17.00 uur en het Talentpodium tot 18.00 uur. Het festival past heel goed bij de gemoedelijke Brabantse sfeer van ons dorp en is gratis toegankelijk.

Zondag 5 november 2023, Iers Sessie Festival Nuenen

Meer informatie: www.ierssessiefestivalnuenen.nl