Stichting ZaanFolk organiseert op zaterdag 13 juli voor de 8e keer het ZaanFolk Festival. Het festival begint om 13:00 uur in het Wilhelminapark aan de Wandelweg in Wormerveer. Na 19:00 uur sluit het park en vindt het vervolg van het festival plaats in Café De Melterij, schuin tegenover het Wilhelminapark. Er zijn optredens van o.a. Boxin' The Vox en The Bayou Mosquitoes, balfolk met PFM en Duo Baftig en een open podium met lokaal talent.

De programmering is zeer afwisselend. Er spelen vooral bands uit de Zaanstreek en omgeving. De toegang tot alle optredens is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Daarvoor worden kaartjes uitgedeeld waarmee een donatie naar keuze kan worden gedaan. Belangrijk voor de instandhouding van het festival!

's Middags vanaf 13.00 uur kun je in het Wilhelminapark luisteren naar en meedoen met:

Balfolk podium:
Tijdens het ZaanFolk Festival kun je 's middags balfolk dansen. Kom dansen op live muziek! Wil je balfolk leren dansen? Vooraf is er een gratis dansworkshop Balfolk. Na deze workshop kan je direct meedoen. Je hebt geen eigen danspartner nodig. In de workshop wordt doorgewisseld.

Zaanfolk 2023, balfolk
Balfolk op ZaanFolk 2023

Programma:
13.00 uur: Workshop balfolk met Jip en Jolijn
13.45 uur: optreden/dansbegeleiding PFM!
15.15 uur: Pauze
15.30 uur: Workshop balfolk met Jip en Jolijn
16.15 uur: optreden/dansbegeleiding Duo Baftig

De koepel:
Dit is het hoofdpodium van het ZaanFolk festival. Hier spelen de groepen die al de nodige ervaring hebben. Tijdens de podiumwisselingen treden naast het podium de Utrecht Morris groep uit op, zodat het publiek constant vermaakt wordt.
14.00 uur: Zilt & Koor aan de Zaan
15.00 uur: A Celtic BuZzz
16.00 uur: Baloney
17.00 uur: Boxin' The Vox
18.00 uur: Smiegt
 
Open podium:
Elk jaar maakt ook een Open Podium deel uit van het programma. Daarvoor hebben de volgende muzikanten zich aangemeld: Walt Cale & Erik (zang, gitaar, mondharmonica). Rob Zwart (zang, gitaar), Country Cousins (zang, gitaar, banjo), Lincoln Crew (zang, gitaar, bas, keyboard), Things Ahead (meerstemmige zang, gitaar, percussie), Saskia Assink (zang, gitaar), Luke & Kelly (zang, banjo), The lady & The Tramp (zang, gitaar).

Rob Zwart op ZaanFolk 2023
Rob Zwart op ZaanFolk 2023


Daarnaast is in het park nóg van alles te beleven, zoals kinderactiviteiten, CD verkoop (waaronder de ZaanFolk Festival CD) en een workshop Jig Doll.

's Avonds spelen vanaf 19.30 uur in Café De Melterij:
19.30 uur: Martin Cruse (folksongs)
21.30 uur: The Bayou Mosquitos (cajun, zydeco & texmex)
Uiterlijk midddernacht uur wordt hier het festivalkaarsje uitgeblazen.

Zaterdag 13 juli 2024, ZaanFolk Festival in Wormerveer
Aanvang 13:00 uur, toegang is gratis
Uitgebreide informatie is te vinden op: http://www.zaanfolk.nl en http://www.facebook.com/ZaanFolkMuziek