Op zaterdag 17 januari 2009 is vindt in het Muiderpoorttheater in Amsterdam het Mokumbal plaats. Deze avond wordt muzikaal gevuld met de Belgisch/Nederlandse groep Hot Griselda, een groep rond uilleanpiper Stijn van Beek en multi-instrumentalist Toon van Mierlo (Naragonia/Embrun), een nieuwe Nederlandse band Laag Allooi met een hoofdrol voor doedelzak, draailier, saxofoon en cister en Melusien, huisband van het Mokumbal. 's Middags is er ook nog een dansworkshop.

Het Muiderpoorttheater heeft niet alleen een prachtige dansvloer, maar ook een bar en balkon met uitzicht op het podium en de dansvloer. Voor verstokte niet-dansers valt zodoende ook het nodige te genieten tijdens de optredens.
 
mokumbal - foto g.j. kamphorst
Mokumbal. Foto: Gert-Jan Kamphorst
 
Nog niet bekend met de dansen van Bal Folk? Geen punt. Op het Mokumbal komen beginners ook volop aan hun trekken. Het eerste uur van de avond wordt de basis van een aantal veel voorkomende balfolkdansen aangeleerd zodat iedereen meteen kan meedoen. Daarna optredens met live dansmuziek van achtereenvolgens Melusien, Hot Griselda en Laag Allooi. De avond wordt besloten met open podium en sessie.
 
Alle informatie staat op www.balfolk.nl/mokumbal.

Zaterdag 17 januari 2009, Mokumbal  
Aanvang 20.00 uur.
Entree € 9,- (reductieprijs € 6,-).
Muiderpoorttheater, Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam.
 
Voor bezoekers van Folkforum.nl bedraagt de entree € 7,50 wanneer vooraf een bericht wordt gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'vrienden mokumbal' en uw naam. U komt dan op de kortingslijst bij de kassa.
 
DANSWORKSHOP VARIATIES IN DANSEN
Voor dansers wordt 's middags voorafgaand aan het bal een danscursus gegeven. In deze cursus worden variaties aangeleerd op de Bourrée, de veelzijdigste Franse dans, die zowel op 2/4 als 3/8 maatsoorten wordt gedanst. Elke streek in Frankrijk heeft eigen variaties en in deze cursus komen een aantal daarvan aan bod. De cursus is bedoeld voor dansers die het absolute beginnersniveau zijn ontstegen. De cursus wordt gegeven door Ineke Janssen Steenberg. Er wordt gezorgd voor akoestische muzikale beleiding.
Tijdstip workshop: 14.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 15,-
Opgeven vooraf door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..