Op zaterdag 13 juni 2009 speelt The Folklove Orchestra ten bal in De Roma in Antwerpen (B). Een nieuwe balband met topmuzikanten, die afwijken van het doordeweekse balrepertoire, in een cinemazaal uit het interbellum met grandeur.

"Wie danst doet veelal niet meer dan het bewegen in kant en klare figuren. Wie voelt en luistert creëert ruimte in heel zijn lichaam, om juist nieuwe bewegingen en muziek een kans te geven zich te ontwikkelen".
Het was vanuit dit verlangen dat dj fluXXus in 2008 een bijzonder folkgericht dansfeest tot leven wilde brengen. Door de inspirerende samenwerking met cross-over zangeres Elly Aerden en de ondersteuning van violist en arrangeur Wouter Vandenabeele staat FolKlof  ‘en première' in De Roma. Het lyrische kanunspel van Babyloniër Osama Abdulrasol geeft het feest een bijzondere tint uit het Midden-Oosten. Ben Faes met contrabas en jazzdrummer Luc Vanden Bosch laten hun subtiele jazzfeel versmelten met het zuivere folkgitaarwerk van Bert Van Reeth. De 15-jarige Ewoud Huygens brengt speelse jeugdigheid op viool en cajon. Frissefolk bezieler en dansleraar Koen Dhondt leidt je de avond in met een vernieuwende dansinitiatie waardoor iedereen kan dansen. Het Folklove Orchestra met special guest zal vanaf 21u30 twee uur ononderbroken ten dans spelen. Dj fluXXus, organisator van de DimensiDansi rookvrije feesten, houdt uw avond en adem warm met kleurrijke dansmuziek uit de vier windstreken. Laat u meenemen op een feest met wereldse folk, voor volk uit heel de wereld.

ELLY AERDEN (ZANG); WOUTER VANDENABEELE (VIOOL); BEN FAES (CONTRABAS) ; OSAMA ABDULRASOL (KANUN); BERT VAN REETH (GITAAR); EWOUD HUYGENS (VIOOL/CAJON); TUUR FLORIZOONE (ACCORDEON); KOEN DHONDT(DANS-INITIATIE); DJ FLUXXUS (DANSFEEST)

www.dimensidansi.be, www.frissefolk.be
www.deroma.be
Zaterdag 13 juni 2009, 20u-01u, entree 6 euro.