Op zaterdag 19 september 2009 is er weer ‘Bal Folk' in Amsterdam. In het Muiderpoorttheater vindt dan het 9e Mokumbal plaats. Een avond lekker dansen op swingende live muziek van gerenommeerde folkbands, met deze keer naast de huisbands Schraapstaal en Melusien een optreden van de Gonnagles.

Op dit Mokumbal spelen de Gonnagles, een folkband uit Enschede. Dit folkcollectief (de groep zou voltallig uit maar liefst 11 muzikanten kunnen bestaan) bestaat al enige tijd, maar heeft zich het laatste jaar ontwikkeld tot een folkband van allure. In binnen- èn buitenland zijn de Gonnagles in korte tijd een bekende verschijning geworden op bal folks met hun T-shirts, repertoire en enthousiaste optredens, wars van conventies en waarbij dichterlijke vrijheden niet worden geschuwd. De Gonnagles maken van hun optredens een onconventioneel feest.

Het Muiderpoorttheater heeft niet alleen een prachtige dansvloer, maar ook een bar en balkon met uitzicht op het podium en de dansvloer. Voor verstokte niet-dansers valt zodoende ook het nodige te genieten tijdens de optredens.

Nog onbekend met de dansen van Bal Folk? Geen punt. Op het Mokumbal komen beginners ook aan hun trekken. Het eerste uur van de avond wordt de basis van een paar veel voorkomende balfolkdansen aangeleerd zodat iedereen meteen kan meedoen. Daarna optredens met live dansmuziek van de Gonnagles en de huisbands Schraapstaal en Melusien. De avond wordt besloten met open podium en sessie.  

Alle informatie staat op www.balfolk.nl/mokumbal

Aanvang dansinstructie: 20.00 uur. Het bal begint om 21.00 uur.
Entree € 9,- (CJP/65+ € 6,-).
Muiderpoorttheater, Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam.