Op zaterdag 27 februari vindt in Enschede de Noabers Balfolknacht plaats. Op deze gratis toegankelijke avond is er een optreden van de Franse band Quintet a Claques en de Nederlandse Gonnagles presenteren er hun nieuwe cd.

Zaterdag 27 februari houdt het Enschedese Folkcollectief de Gonnagles een knallende balfolknacht vol dans, muziek en feest! Deze 'Noabers Balfolknacht' is een overblijfsel van de Februari Muziekmaand, dit jaar samengepakt in één spetterende dansavond. Dit evenement is gratis te bezoeken in Parklocatie De Jaargetijden in het Volkspark te Enschede (Parkweg 49).
 
Om 20.00 uur gaat de avond van start met een dansinitiatie, zodat iedereen die dat wil op de muziek leert dansen; het is immers niet voor niets een folkbal. Alleen genieten van de muziek is natuurlijk ook mogelijk. Ook in 2010 zijn er weer veel extra's. Zo zal de tweede CD van de Gonnagles worden gepresenteerd en komt er een legendarische folkband helemaal uit Frankrijk: Quintet à Claques. De combinatie van deze twee bands belooft een spetterend dansbal, totdat iedereen erbij neervalt (zoals het hoort).
 
Voor meer informatie over de avond zelf, ook voor de mogelijkheid om te overnachten, kijk op www.gonnagles.nl/noabers. Wil je eerst wat meer weten over het fenomeen 'balfolk' in Nederland, kijk dan op www.balfolk.nl.
 
Over Noabers Balfolknacht
Het  begon allemaal met de Februari Muziekmaand die van 2005 t/m 2009 jaarlijks de zogenaamde 'Noabersdag' organiseerde; een dag bedoeld voor het uitdragen van Enschedese kunst en cultuur. Folkcollectief de Gonnagles heeft altijd een duidelijke stempel op deze dag gedrukt, met telkens als hoogtepunt de Noabers Balfolknacht. In de loop der jaren hebben al heel wat topbands de bezoekers van deze folkbals aan het dansen gebracht, zoals Follia!, EmBRUN, Naragonia en KV Express.
 
Samenvatting:
 
Wat? Noabers Balfolknacht 2010 met CD-presentatie van de Gonnagles (toegang gratis).
 
Wie? Het Enschedese folkcollectief de Gonnagles met het Franse Quintet à Claques.
 
Waar? Parklocatie De Jaargetijden in het Volkspark te Enschede (Parkweg 49).
 
Wanneer? Zaterdag 27 februari 2010 vanaf 20.00 uur, entree is gratis.