Op oudjaarsavond vindt in De Centrale in Gent het inmiddels traditionele bal Soirée Bourrée plaats. Gasten zijn deze keer de Franse groep Parasol en een gelegehieidsgroep bestaande uit Vlaamse en Nederlandse muzikanten.

Op oudejaarsavond vindt voor de 6e maal Soirée Bourrée plaats. Dit folky oudejaarsavondfeestje kent een nieuwigheid: voor de eerste maal zal in de bovenzaal 100% live-muziek te horen zijn. Met dank aan de Franse topbalgroep Parasol: zij zijn in het land met eindejaar en komen maar al te graag in Gent spelen. Beneden draait als vanouds dj Klesie allehande plaatjes aan elkaar: van rock over wereldmuziek en folk tot 90's, hedendaagse popmuziek, reggae, new wave enz en dit tot in de vroege uurtjes! De deuren van De Centrale zijn open vanaf 22 uur.

De hoofdgroep boven is elk jaar een ander orkest dat speciaal voor de gelegenheid werd samengesteld. Voor deze editie komen onderstaande muzikanten ten dans spelen:
Bert Leemans (chromatische accordeon, accordina)
Jeroen Geerinck (DADGAD-gitaar, mandola)
Ludo Stichelmeyer (percussie)
Isaac Muller (traverso)
Stijn Van Beek (uilleann pipes, low whistle)
Jeroen Goegebuer (viool)

De voorverkoop [15 €] start op 20 november 2010. Wacht niet tot eind december want het zou niet de eerste keer zijn dat Soirée Bourrée op voorhand uitverkocht is, vol is namelijk vol.

Vooraf is er opnieuw de mogelijkheid om aan te schuiven voor het gala diner. Het menu verschijnt in de loop van de maand november op www.soireebourree.be. Op die site staan ook sfeerbeelden van voorgaande edities.