Vrijdagavond 14 januari kun je in Tivoli De Helling in Utrecht dansen op de BALFOLK FANTASY NIGHT met Kelten zonder Grenzen, Orfeo, Ball Noir en Zeno.

Vier bevriende bands staan klaar voor een avond vol balfolk! Een avond van uitersten: zwoele mazurka's, rockende jigs, elektronische beats en ook nog woeste headbangers!!! Alle bands hebben gemeen dat zij muziek maken waar je balfolk op kan dansen, maar brengen heel verschillende muziek.  Natuurlijk is er genoeg ruimte in Tivoli, zodat ook niet-dansers van het concert kunnen genieten.

De avond begint met een dansinstructie, zodat niemand aan de kant hoeft te blijven zitten. Na de dansinstructie nemen de Kelten zonder Grenzen het podium over. Zij laten zien hoe twee harpen, een viool en een draailier van heel lief naar heel ruig kunnen klinken. Vervolgens betreedt Orfeo het podium met hun mix van traditionele en eigentijdse folk met rock/metal-invloeden. Met Ball Noir komen de ruigere klanken het podium op. Deze band heeft een mooie balans gevonden tussen akoestische instrumenten en elektronische muziek. De premiere was tijdens Summer Darkness en was meteen een groot succes!!! Tenslotte zullen Zeno in met al zijn elektronische beats, uillean pipes en samples en Dj X-X-X de avond afsluiten.

www.keltenzondergrenzen.nl
www.orfeofolk.nl
www.myspace.com/ballnoir
www.myspace.com/zenosounds

Ballfolk Fantasy Night
14 januari 2011
Tivoli De Helling, De Helling 7, Utrecht
Toegang: 10,- euro
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:15 uur
www.tivoli.nl