Dansen tot je erbij neervalt Zaterdag 9 april organiseert het Enschedese Folkcollectief de Gonnagles wederom een knallende balfolknacht vol dans, muziek en feest! Deze 'Noabers Balfolknacht', oorspronkelijk een traditie van de Februari Muziekmaand, is net als vorig jaar samengepakt in één spetterende dansavond. Dit evenement is gratis te bezoeken in Theater Prismare te Enschede (Roomweg 167d).

Om 19:00 uur gaat de avond van start met een dansinitiatie, zodat iedereen die dat wil op de muziek leert dansen; het is immers niet voor niets een folkbal. Alleen genieten van de muziek is natuurlijk ook mogelijk. In 2011 wordt er extra uitgepakt, want er spelen maar liefst drie topbands die avond. Als absolute publiekstrekker is er het Vlaamse Trio Sara Salvérius (samen met Jeroen Geerinck en Wouter Vandenabeele). Maar ook Nederland is met Violet en Gonnagles uitermate goed vertegenwoordigd.

Stichting de Gonnagles
Organisator van de avond is net als vorig jaar de in 2007 opgerichte Stichting de Gonnagles, bestaande uit een folkcollectief van enthousiaste amateur- en beroepsmusici dat als doel heeft zoveel mogelijk mensen te laten delen in hun plezier in muziek maken en dansen.

Over Noabers Balfolknacht
Het  begon allemaal met de Februari Muziekmaand die van 2005 t/m 2009 jaarlijks de zogenaamde 'Noabersdag' organiseerde; een dag vol muziek overal in Enschede. Sinds vorig jaar is dit geconcentreerd in de Noabers Balfolknacht. In de loop der jaren hebben al heel wat gerenommeerde bands de bezoekers van deze folkbals aan het dansen gebracht, zoals Follia!, EmBRUN, Naragonia, KV Express en Quintet à Claques.

Naast de hoge kwaliteit van de bands, schuilt het succes van de Noabers Balfolknacht in haar vrijblijvende karakter; iedereen kan gratis binnenlopen. Dit alles dankzij de inzet van vrijwilligers en de medefinanciering van sponsors, met als voornaamste het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB-fonds.

Samenvatting:

Datum: zaterdag 9 april 2011
Locatie: Theater Prismare, Enschede (Roomweg 167d)
Tijd: 19:00 uur dansinitiatie, 20:00 uur concert (gratis toegang)
Bands: Trio Sara Salvérius (B), Violet (NL), Gonnagles (NL)

Voor meer informatie: www.gonnagles.nl/noabers

Met steun van VSBF&PBCF