Zaterdag 21 mei 2011 kun je dansen op muziek van Les Boîtes, Duo Absynthe en Puck Duits & Niels Lammers.

Bal Folk is dansen op live folkmuziek, meestal gespeeld op akoestische instrumenten, zoals viool, trekharmonica, draailier, doedelzak, gitaar en fluit. Verschillende Europese dansen komen voorbij zoals scottisch, polka, wals, jig en bourrée. Eenvoudige dansen, die je snel mee kunt doen. Afwisselend en speels! Op zaterdag 12 februari spelen in het Vlaams Cultureel Kwartier Nijmegen Les Boîtes, Duo Absynthe en Puck Duits & Niels Lammers.

Aanvang: 19:00 zaal open + dansuitleg
Entree: 12 euro, 10 euro in de voorverkoop
Locatie: Vlaams Cultureel Kwartier
Adres: Arsenaalpoort 6, Nijmegen
www.folkbalnijmegen.nl

Les Boîtes
In het najaar van 2009 gaat Bert Leemans (EmBRUN, B-boa, Triple-X) samen met improvisatietalent Peter Libbrecht (Yuka) en Ierse/Engelse folk-adept Jan Debrabandere (Green Jacket, Bombadil, Faran Flad) rond de tafel zitten met een even stoutmoedig als aanlokkelijk voorstel: een balgroep oprichten die uitsluitend samengesteld is uit een zo breed mogelijke waaier aan vrije rietinstrumenten.

Veel woorden zijn er niet nodig om de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Gewapend met chromatische accordeon, diatonische accordeon, hybride bandoneon, concertina en twee accordinas trekt dit trio op ontdekkingstocht, op zoek naar onontgonnen gebieden in het Vlaamse balfolklandschap. Drie muzikanten op zes dozen versmelten hun muzikale ambities tot één geheel en komen zo tot een héél eigen nieuw geluid... En dat dit mooi klinkt, dat bewijst ook de praktijk!

Les Boîtes:
Bert Leemans:chromatische accordeon, hybride bandoneon en accordina
Peter Libbrecht: diatonische accordeon, accordina
Jan Debrabandere: concertina

Puck Duits en Niels Lammers
Begin september hebben we net zo lang data uitgewisseld totdat Puck eindelijk in het VCK Nijmegen kon spelen. Puck Duits behoort tot de top van de Europese doedelzak-spelers. Dat mag ook wel, want in 2005 won ze bijvoorbeeld het pretentieuze concours van St Chartier (Fr). Vanavond speelt ze samen met Niels Lammers (tuba). Met doedelzak en tuba brengen Puck en Niels spannende dansmuziek.

Zie eventueel ook:
Youtube:Puck in Concert (met Daniel Kahuda in Tsjechië)
Youtube: Puck Duits & Eric Montbel

Duo Absynthe
Dit Franse duo bestaat uit Aurélien Claranbaux (diatonische accordeon) en Sylvain Letourneau (gitaar). In mei hebben ze hun eerste CD uit, die ze ook in Nijmegen gaan presenteren! Hun specialiteit is subtiele dansmuziek, zoals de mazurka waar ze er tientallen van kennen, maar ze spelen net zo makkelijk de rest van het bal folk repertoire zoals aanstekelijke bourrees en polka's.
Voor meer informatie en om alvast wat liedjes te beluisteren, zie ook
de myspace pagina van Duo Absinthe

Duo Absynthe:
Aurélien Claranbaux: diatonische accordeon
Sylvain Letourneau: gitaar

Voorverkoop
Naast de kaartverkoop aan de kassa op de avond zelf is er ook weer een voorverkoop. Kaarten kunnen besteld worden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam en aantal kaarten. Daarnaast maakt u gelijktijdig het geld over op rekening 433016159 t.n.v. Vlaams Cultureel Kwartier Nijmegen, onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten (€10,00 p.s.).
Alleen betaalde kaarten zijn geldig.
De voorverkoop sluit 15 mei.

Balfolk 21 mei: Les Boites, Duo Absynthe en Puck Duits & Niels Lammers
Aanvang: 19:00 zaal open + dansuitleg
Entree: 12 euro, 10 euro in de voorverkoop
Locatie: Vlaams Cultureel Kwartier
Adres: Arsenaalpoort 6, Nijmegen
www.folkbalnijmegen.nl