Op zaterdag 3 december  organiseert het VCK Nijmegen weer een balfolk avond. Deze avond spelen de folkbands Snaarmaarwaar (BE) en Duo Marziano (NL, IT). Snaarmaarwaar zal deze avond hun tweede CD presenteren.

Deze avond heeft het VCK Nijmegen weer twee geweldige bands kunnen boeken, die garant staan voor een gezellige avond dansen. Na afloop is er weer tijd voor een muzieksessie, dus neem je muziekinstrument mee. Hieronder meer informatie over de bands en de voorverkoop.

Snaarmaarwaar
Reeds 5 jaar timmeren de mannen van Snaarmaarwaar aan de weg. Met hun mix van eigen nummers en traditionele tunes spreken ze een erg breed publiek aan, van de folkies pur sang tot de liefhebbers van het stevigere werk. Ook na de uitstekende ontvangst van hun debuut-cd Snaarmaarwaar (2009) zijn ze blijven schaven aan hun unieke snarensound.

Waar mandola en mandoline onstuimig over elkaar buitelen, houdt de gitaar het zootje moeiteloos in het gareel met strakke ritmes en diepdonkere grooves. Intussen is er hun tweede worp, Phosphor Bronze (2011). Deze heren serveren een portie onversneden folk, recht in het gezicht, subtiel én spannend. Nog steeds zijn goede melodieën de leidraad en fundament van hun groepsklank. Warm en sprankelend als Phosphor Bronze, het metaal waarvan de beste snaren gefabriceerd worden.

Het snarentrio speelde afgelopen tijd op diverse festivals zoals Nanjing Jazz and World Festival (China), Festival des Luthiers et Maîtres Sonneurs (F), Rudolstadt (D), Kaustinen Folkfestival (Fin), Kinnersley Festival (GB). Op 3 december zijn ze te gast in Nijmegen, waar ze trots hun tweede cd presenteren.

Snaarmaarwaar:
Peter Daems - mandoline
Maarten Decombel - mandola, zang
Jeroen Geerinck - gitaar

Duo Marziano
Duo Marziano bestaat uit twee ervaren folkmuzikanten: Erik de Jong (NL) en Vincenzo Castellana (It). Met hun muziek brengen ze de mensen aan het dansen op een mix van traditionele en nieuwe composities. Ze spelen fijne, dansbare balfolk, maar ze hebben meer noten op hun zang.

Duo Marziano:
Erik de Jong - Accordeon
Vincenzo Castellana - percussie

Voorverkoop
Naast de kaartverkoop aan de kassa op de avond zelf is er ook weer een voorverkoop. Er wordt aangeraden om een kaartje in de voorverkoop te bestellen. Dat is overigens goedkoper dan aan de kassa, in de voorverkoop kosten de kaartjes 10 euro. Zie ook www.folkbalnijmegen.nl om kaarten te bestellen. De voorverkoop sluit 28 november.

Balfolk 3 december 2011: Snaarmaarwaar + Duo Marziano

Aanvang: 19:30 zaal open + dansuitleg
Entree: 12 euro, 10 euro in de voorverkoop
Locatie: Vlaams Cultureel Kwartier
Adres: Arsenaalpoort 6, Nijmegen
www.folkbalnijmegen.nl