Komende week staat Eureka in Zwolle in het teken van (bal-)folk: maandag (15-10/'12) is er een folk jam sessie, woensdag dansworkshop, zaterdagmiddag een Tune Learning Session en zaterdag 20 oktober een Balfolk Dansavond met Trio Dhoore. Hieronder de info van de organisatie:

Op zaterdag 20 oktober krijgt de vloer van Eureka het te verduren: De zesde Folk Inferno balfolk start om 20:00u met een dansintro. Deze balfolk crash-course zorgt dat niemand aan de kant hoeft te blijven zitten. Als opening speelt de Zwolse band Sprank*. Uit België wordt Trio Dhoore overgevlogen. Deze 3 jonge broers hebben in 5 jaar tijd een goede set dansmuziek opgebouwd. Met draailier, doedelzak, diatonisch accordeon, gitaar en contrabasstuwen ze de dansers de vloer over.
De avond eindigt met een sessie waarbij iedereen zijn instrument tevoorschijn kan trekken.

Het balfolkprogramma van Eureka start echter al met een avondvullende folk jamsessie op 15 oktober. Lekker muziek maken met onwaarschijnlijke combinaties van instrumenten. Of gewoon lekker luisteren of dansen. De insteek is ongedwongen en de toegang is gratis.

Op woensdag 17 oktober begint er om 19:30u een dansworkshop. Deze workshop is een introductie in de balfolk. We pakken de cercle, jig, hanter-dro/an-dro en scottish aan en in tweede instantie de mazurka en wals. De workshop is bedoeld voor newbies en voor wie al eens een keer op een balfolk is beland, maar nog nooit stap voor stap door al deze dansen is gestapt. Opgeven doe je door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Net voorafgaand aan de dansavond is er op zaterdagmiddag een Tune Learning Session. We vliegen een muzikant in met voldoende noten op z'n zang en melodieen in z'n tas. Oren open, vingers klaar en opzuigen maar.
De TLS is bedoeld voor iedereen die zijn instrument redelijk beheerst en op gehoor nieuwe stukken kan aanleren. Technisch perfect hoeft niet, met veel enthousiasme wel. Aanmelden is aanbevolen, dan kunnen we rekening houden met je instrument en stemming (vooral bij diatonische instrumenten). Alle instrumenten zijn welkom.

Jamsessie / 15 oktober / 19:30-22:30u / Entree gratis!

Dansworkshop / 17 oktober / 19:30-22:00u / Entree €6

Tune Learning Session / 20 oktober / 15:00-17:30u / Entree €6

Balfolk dansavond / 20 oktober / 20:00-00:30u / Entree €9

Eureka / Assendorperplein 9 / Zwolle

Meer informatie op www.folkinferno.nl of www.eureka-zwolle.nl