Na het afscheidsbal op de oude locatie op zolder was het even zoeken, maar er is een nieuwe locatie gevonden voor het folkbal in Nijmegen. Voortaan zullen de bals gehouden worden in danszaal El Corte, te beginnen op zaterdag 26 januari 2013 met Duo Cavez-Montanaro en I Fratelli Tarzanelli.

Organisatoren Dorine, Jeroen en Menno sturen de volgende info:

Op 26 januari gaan we deze nieuwe locatie inluiden. Voor dit bruisende bal hebben we twee prachtige bands geboekt: I Fratelli Tarzanelli en Duo Cavez-Montanaro. En na afloop is er zoals altijd ruimte voor een muzieksessie, dus neem je muziekinstrument mee!

Hieronder vinden jullie meer informatie over de bands, de nieuwe locatie en de voorverkoop. Kaartjes in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa.

Verhuisbal Folkbal Nijmegen: met duo Cavez/ Montanaro en I Fratellini Tarzanelli
26 januari 2013
Aanvang: 19:30 zaal open + dansuitleg
Entree: 15 euro, 12 euro in de voorverkoop

De nieuwe locatie: El Corte
El Corte is een tangosalon vlak bij Nijmegen centraal station. Het is een mooie, ruime zaal die qua sfeer misschien wat aan de Moira in Utrecht doet denken. De zaal is groter dan onze danszolder: er kunnen twee keer zoveel mensen in en die hebben we ook hard nodig! Dus hoort zegt het voort.

I Fratelli Tarzanelli
De muziek van I Fratelli Tarzanelli is volgens eigen zeggen geïnspireerd op traditie, waarbij ze harmonieën fijnstampen, thema's (plat)walsen en de gevoeligheid, energie, improvisatie en dialoog benadrukken. Hun universum is gemaakt van deuren die ze graag openen...
Twee jaar geleden waren ze in Nijmegen ook te gast. Toen waren we erg onder de indruk van hun dynamische samenspel. Inmiddels hebben ze een fantastische cd uitgebracht. De muziek is alvast te beluisteren op hun website.

I Fratelli Tarzanelli bestaat uit:
Pablo Golder - Trekharmonica (Manimoen, Los Pablos)
Baltazar Montanaro - viool (Zef, Jeff Caress en Minuit Guibolles)

Duo Cavez-Montanaro
Dit duo bestaat uit Sophie Cavez (KV Express, Daziboa, Jeff Caresse) op diatonische accordeon en Baltazar Montanaro (Zef, I Fratelli Tarzanelli, Jeff Caresse) op viool. Samen komen zij tot een mooie mix die fijn dansbaar is. Sophie en Baltazar omschrijven hun muziek zelf als volgt:

"Een accordeon en een viool ...
Een reis tussen de noordelijke winden en geluiden van het oosten ...
Een emotie, soms geïmproviseerd, soms vrij, zacht of gespannen ...
Een muziek zonder grenzen, zonder naam, vrij..."

Mocht je behoefte hebben aan een iets duidelijkere omschrijving: het is mooi! Luister eventueel de muziek op hun website.

Zie ook: http://folkbalnijmegen.nl/.