Op zaterdag 23 februari wordt in Zwolle een balfolk georganiseerd. Bij Eureka zullen dan de groepen Bogus uit België en Barbara Negra ten bal spelen, na afloop is er voor muzikanten de mogelijkheid om sessie te spelen.

Balfolk is dansen op west europese folkmuziek in een eigentijds jasje. De avond begint met een dansworkshop waarin de basis dansen geleerd worden om leuk mee te kunnen dansen. Iedereen kan meedoen. Geen vaste danspartner nodig want je wisselt steeds van partner. Je hebt rij dansen zoals de andro en hanterdro, kringdansen zoals de jig en cercle (tovercirkel) en koppeldansen zoals de scottisch, wals en mazurka.

Bogus
Onder de naam Bogus spelen drie mannen uit Gent een explosieve mix van allerlei verschillende soorten folkgenres als Balkanfolk, flamenco en Schotse folk. Het dansende publiek kan zijn energie kwijt op de opzwepende ritmes van de cajon, de melodische structuren van de klarinet en het virtuoos soleren van de gitaar.

Barbara Negra
Het was een zwoele zomerdag in Sevilla. Vergezeld door een lichte kater zaten Tom Haage, Alrik Hiemstra en Bart Boskaljon onder een sinaasappelboom. Zo rond het middaguur liep een Spaanse muze voorbij en direct wisten ze het, een nieuw fenomeen was geboren: Barbara Negra.
Schudden maar met die billen! Swingende balfolk ter ere van Barbara!

Balfolk Zwolle
Zaterdag 23 februari 2013 bij Eureka in Zwolle met Bogus (BE) en Barbara Negra
20.00 u Dansintro -  dansles beginners
21.00 u Balfolk! -  live muziek en dans
00.00 u Sessie - intrument mee!
entree 9 euro + lidmaatschap.
Lidmaatschap Eureka is 2,50 euro p.m. of 15 euro p.j.
Reserveren kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je meer informatie of op de hoogte blijven van alle balfolk activiteiten in Zwolle kijk dan op de Facebook-pagina van Folk Inferno.