Van 26 t/m 28 februari vindt voor het tiende jaar op rij de Balfolk-dansstage plaats in Enschede. Dit is een festival/workshopweekend met bekende (inter-)nationale dansdocenten voor alle niveaus, dus ook beginners zijn welkom. Daarnaast is er iedere avond een bal, waarvan het grootste bal op zaterdagavond (met Duo Godon-Six, Orfeo, Nachtmuziek en The Folk Messengers) ook toegankelijk is voor mensen die niet aan de rest van het weekend deelnemen.

De dansstage is een weekend vol balfolkdansen in Enschede. Er zijn workshops voor ieder niveau, dus iedereen die van dansen houdt, van beginner tot gevorderde, is van harte welkom op dit weekend. Het evenement begint op vrijdagavond en eindigt zondagmiddag. Er wordt gezorgd voor ontbijt en lunch, zowel op zaterdag als op zondag, voor avondeten op zaterdag en optioneel ook voor slaapplaatsen. Overdag zijn er workshops, waarbij je allerlei balfolkdansen kunt leren. Afhankelijk van je niveau kun je een algemene workshop volgen of kiezen uit een aantal specifieke workshops. ’s Avonds zijn er bals met verschillende bands.

Het belangrijkste is echter de sfeer. Als je niet het hele weekend kan, maar toch graag wilt genieten van de dansstage-sfeer, ben je van harte welkom om mee te dansen tijdens het bal op zaterdagavond. Dit bal is voor iedereen toegankelijk. Kijk rustig rond op de website en bezoek ook de Facebookpagina voor meer informatie. Voor vragen kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

26 t/m 28 februari 2016, Balfolk Dansstage in Enschede
De Dansstage, met 10 uur workshops en drie bals, vindt plaats op de campus van de Universiteit Twente (Enschede). De registraties zijn geopend, eten en een slaapplek zijn inbegrepen in de prijs, prijzen voor het hele weekend variëren van €90,- tot €165,-.

Het bal op zaterdag 27 februari begint om 19:30 met dansuitleg, daarna kan er in twee zalen gedanst worden. Entree is gratis voor wie deelneemt aan de Dansstage, wie alleen op zaterdag wil komen betaalt €10,- (€8, voor studenten, €7,- voor Union Card-houders)

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden is te vinden op http://www.dansstage.nl.