Het Folkbal trok gisteravond ondanks de sneeuwval en de griepgolf nog een kleine vijftig dansers naar café Wilhelmina in Eindhoven. Dansinstructeur Wilco moest het dit keer doen zonder zijn partner Yvonne die door de griep was geveld. Hanneke nam enkele keren de honneurs waar.

De muziek werd verzorgd door huisband Travak. Wil van Gorkum (gitaar, trekzak en zang) en Nikolaj Marks (draailer, nyckelharpa en doedelzak) werden bijgestaan door accordeonist Maarten Sijbers.

maarten sijbers
Maarten Sijbers, foto Ronald Rietman

Sijbers had wel eens eerder met de twee Travakkers samengespeeld in hun vorige band 't Gelag. Het trio speelde vrijwel de gehele avond. Het geluid klonk door de toevoeging van accordeon voller dan normaal. Al met al werd het een uitstekend 'concert' annex bal. Travak is inmiddels toegevoegd aan het affiche van het Folkwoods Festival.

Balfolk.nl
Inmiddels is er door een aantal bal-liefhebbers een informatieve site in het leven geroepen met een heuse balfolk-agenda. Met een kaart van Nederland waarop met rode bolletjes is aangegeven waar een bal folk is. Onder "agenda" zijn de bals vermeld in chronologische volgorde. Onder "contact" kun je zelf een bal aankondigen. Zie www.balfolk.nl.
Op die site zul je zien dat het eerstvolgende bal in Gorkum is en wel aanstaande zondagmiddag tussen 15 en 17 uur. Drieërlei verzorgt de muziek in De Aanlegstijger aan de Vissersdijk 30. Daarna een gezellige uitloop met de mogelijkheid om verzoeken in te dienen en om eventueel zelf mee te spelen. Dit folkbal maakt onderdeel uit van het Gorkums Folkfestival (zie onze rubriek Festivalnieuws).