De eerste twee weken van januari zijn er vier gelegenheden tot bal folk, folkdansen of folkbal. Allemaal in het zuiden van het land. Het gaat om Folkbal Eindhoven (wo 4/1), Musac-avond Groot Genhout (za 7/1), Balfolk Nijmegen in Ubbergen (za 14/1) en Dansles in Venlo (zo 15/1). Eindhoven
Woensdag 4 januari is er het OliebollenFolkbal Eindhoven met o.m. dansinstructie en muziek van Drieërlei en Travak. Het bal begint om 20 uur in café Wilhelmina op het Wilhelminaplein in Eindhoven. Entree 5 euro.

Groot Genhout
Zaterdag 7 januari is er in het Limburgse Groot Genhout (bij Beek)
Bal met Les Pères Sauvages (Bretons en Frans dansmuziek) en Musac. 's Avonds om 20.30 uur begint het traditionele halfjaarlijkse MUSAC-bal, ditmaal om het Nieuwe Jaar in te luiden. Dansinstructie met Les Pères Sauvages. Entree voor het bal bedraagt 5 euro. Reserveren is niet nodig.
Voorafgaand aan het bal is er van 19 tot 20:15 uur gelegenheid enkele speciale, vooral Bretonse, dansen te leren kennen. Hiervoor is reserveren wel noodzakelijk bij Herbert Habets. tel.: 046 - 4372109. Entree voor de dansinstructie inclusief het bal bedraagt 7,50 euro.
Het bal (en de voorafgaande instructie) is in Zaal Vroemen, Hubertusstraat 14, Groot Genhout.
Zie ook www.musac.nl.

Ubbergen
Madlot en Orfeo verzorgen de muziek bij het Bal Folk Nijmegen dat zatedag 14 januari plaats heeft in De Refter in Ubbergen bij Nijmegen. De dansintructie begint om 19 uur, het bal om 20 uur. Het bal is rookvrij. Er is ook een afterparty. Overnachting geen probleem. Entree 5 euro.
De Refter vind je aan Rijksstraatweg 37 Plaats: 6574AC Ubbergen (Nijmegen). Zie ook: www.balfolk.nl/nijmegen.

Venlo
In Venlo is zondagmiddag 15 januari enkel dansles met muziek van Allumette, geen bal. Het is van 11:30 tot 14:00 uur te doen in Grand Café Maagdenberg, Leutherweg 1, Venlo. Info en opgave: Celestine Nicolas, Tel: 077-4741719, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het dansrepertoire omvat o.m. bourrées uit Centraal Frankrijk, rondeaux en congo's uit Gascogne, Bretonse zang- en kring- of rijdansen, walsen uit de Elzas met 5, 8 en 11 tellen, mazurka's, scottisches en andere "bal folk" dansen. De lessen zijn voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk. De volgende lesdata zijn: 12 februari, 12 maart, 23 april, 14 mei en 11 juni. Op 12 februari en 11 juni duurt de les iets korter en wordt die gevolgd door een heus bal tot 16 uur met muziek van Allumette en Travak.