Naast Madlot en OrfeO treedt ook het duo Melusien op tijdens het tweede Bal Folk Nijmegen, aanstaande zaterdag 14 januari in De Refter in Ubbergen bij Nijmegen. De dansinstructie begint om 19 uur, het bal om 20 uur. Het bal is rookvrij. Er is ook een afterparty. Overnachting mogelijk.

Na de dansinstructie zal rond 20 uur Madlot zijn balprogramma uit de kast halen om het bal te openen. Vervolgens neemt het jonge Orfeo uit Gorkum het bal over, aangevuld door Jan 'Doedel' Mostert van Drieërlei. Daarna wordt het in de subtiele handen geschoven van Melusien, een nieuw balfolkduo. Afsluitend is het vrij podium. Vantevoren aan de kassa wel melden als je wilt spelen.

Melusien
De folkformatie Melusien bestaat uit Erica van Brenk en Marion van Kouwen. Hun muziek is geworteld in de traditie van Vlaanderen, Frankrijk en Ierland, maar heeft een eigentijds geluid. Erica Brenk werkte mee aan verschillende muziek- en theater-projecten. Ook maakt zij deel uit van de formatie Orfeo. Ze speelt dwarsfluit, tinwhistle, fijfer en bodhran. Enkele maanden geleden is ze begonnen aan een nieuwe uitdaging: de harp. Marion van Kouwen speelt trekharmonica en ze zingt. Ze is docent bij Trekharmonica's Amsterdam, een werkgroep van de Stiching Volksmuziek Nederland. Verder speelt en zingt zij in verschillende formaties.
Zie ook: http://melusien.nl

OrfeO
OrfeO speelt Frans/Ierse balfolk muziek. De groep bestaat uit Erica (fluiten en bellen), Lies (harpen), Marco (gitaren, bodhrán, djembé), Paul (Roemeense contrabas). Van maart vorig jaar repeteren ze samen. Op Folkwoods 2002 was echter al min of meer de basis gelegd. Luister op hun site eens naar de scottish ‘Pen houa ouian', of de wals ‘Petit Dejeuner'. http://www.folky.org/orfeo/repetoire.htm

Madlot
Madlot speelt akoestische muziek in de traditie van Nederlandse speellieden. Samenstelling: Judica Lookman (trekharmonika, Nederlandse doedelzakken, zampogna, dwarsfluit, zang), Marianne Heselmans (viool, sopranino-blokfluit, zang), Peter Koene (gitaar, mandoline, zang, trommel), Bert Lotz (Nederlandse doedelzakken, koeiehoorn, schalmei, zang) en Ariëtte Zuidhoff (zang, trekharmonika, rommelpot).
Zie ook: www.madlot.nl

Het bal begint om 19 uur met dansinstructie. Entree 5 euro. De Refter vind je aan Rijksstraatweg 37 Plaats: 6574AC Ubbergen (Nijmegen). Zie ook:
www.balfolk.nl/nijmegen.