Folkbal Eindhoven is een week verplaatst ivm carnaval. Dit keer is het woensdagavond 8 maart met dansinstructie en live-muziek van Travak en Melusien.

Travak
Dit duo uit Venlo is de huisband van het Eindhovense folkbal. Ze laten zich door geen enkele trend meesleuren. Ze gaan voor authentieke balmuziek uit met name Frankrijk, maar je hoort ook invloeden uit Vlaanderen en Scandinavië. Ze staan komende zomer voor de derde keer op Folkwoods.  Travak is: Wil van Gorkum (gitaar, trekzak, zang) en Nikolaj Marks (draailier, nyckelharpa, doedelzak)
Zie ook: www.travak.nl

Melusien
De folkformatie Melusien bestaat uit Erica van Brenk en Marion van Kouwen. Hun muziek is geworteld in de traditie van Vlaanderen, Frankrijk en Ierland, maar heeft een eigentijds geluid. Erica Brenk werkte mee aan verschillende muziek- en theater-projecten. Ook maakt zij deel uit van de formatie Orfeo. Ze speelt dwarsfluit, tinwhistle, fijfer en bodhran. Enkele maanden geleden is ze begonnen aan een nieuwe uitdaging: de harp. Marion van Kouwen speelt trekharmonica en ze zingt. Ze is docent bij Trekharmonica's Amsterdam, een werkgroep van de Stiching Volksmuziek Nederland. Verder speelt en zingt zij in verschillende formaties.
Zie ook: www.melusien.nl

Folkbal, woensdagavond 8 maart 20.00 uur, entree 5 euro, Cafe Wilhelmina, Wilhelminaplein, Eindhoven.
Zie ook www.folkbal.nl