Ol da Folk Bal is een nieuw initiatief van een vijftal jonge liefhebbers van bal folk in Brugge en omgeving. Tot de zomer stellen ze vier folkbals in het vooruitzicht in een centraal gelegen parochiezaal aan de Sint - Clarastraat nr. 67 in Brugge. Live muziek is er van Klakkebusse (24/3), 't Soet Laweit (21/4), Deronderuit (19/5) en Boreas (16/6).

De initiatiefnemers mailen ons: "Na enig zoeken vonden we een gezellige locatie in het centrum van de stad, een centraal gelegen en goed uitgeruste parochiezaal, waar we een intieme sfeer willen opbouwen voor maximum 100 deelnemers. Zoals gebruikelijk in de folk zijn alle leeftijden welkom en kost een toegangskaartje weinig (4 euro). Dus deze lente dansen Bruggelingen en omstrekers lekker dicht bij huis en mag de rest van folk-vlaanderen ons een tegenbezoekje brengen , in 't Brugs klinkt dat ongeveer zo : "Laot ol da folk mo kommen"..."

Het parochiehuis vind je aan de Sint - Clarastraat nr. 67 te Brugge. De optredens beginnen om 21 u. en vanaf 20 u. is er dansinitiatie. Entree 4€. Inlichtingen : Marleen Dewulf, Vondelstraat 65, 8310 Assebroek. Tel. : 050/20.84.42   mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma
24 maart: Klakkebusse: Blankenbergse groep rond draailier- en doedelzakspeler Iep Fourier.
21 april: 't Soet Laweit: Deze 7-koppige plaatselijke groep duwt al 15 jaar aan de kar van de traditionele muziek en heeft balervaring op overschot.
19 mei: Deronderuit: Groep uit het Heuvelland weg met dansbare volksmuziek op traditionele instrumenten.
16 juni: Boreas: Een vleugje eigenwijze folk, een zuchtje zeewind en we dansen alle richtingen uit (vrij naar de website van Boreas).