Aanstaande zondagmiddag 12/3 is er in Tilburg het eerste Folkbal. Het begint om 15 uur in Kaffee Lambiek. Er is dansinstructie door Dirom Darom en live muziek van Drieërlei en OrfeO.

OrfeO
OrfeO speelt Frans/Ierse balfolk muziek. De groep bestaat uit Erica (fluiten en bellen), Lies (harpen), Marco (gitaren, bodhrán, djembé), Paul (Roemeense contrabas). Luister op hun site eens naar de scottish ‘Pen houa ouian', of de wals ‘Petit Dejeuner'. http://www.folky.org/orfeo/repetoire.htm

Drieërlei
Drieërlei speelt balfolk uit oa de Auvergne. De groep bestaat uit: Ine Blom (fluiten, zang, trommel, accordeon, schalmij), Bert Verschoor (fluiten, zang, saxofoon, klarifluit, schalmij) en Jan Mostert (doedelzakken, viool, contrabas).

Dirom Darom
Helga Buitelaar & Sakia Knijft
van Dirom Darom zingen volksmuziek zowel Nederlands als Vlaams, Frans, Engels, Italiaans en Iers. Ze begeleiden zichzelf op harp, gitaar, accordeon, concertina, fluit en trommels.

Het volgende folkconcert in Kaffee Lambiek is dat van de Vlaamse groep Magister op 24 maart om 21 uur. Voor de bierliefhebbers is er dan ook de introductie van de nieuwe lentebok.

Kaffee Lambiek vind je aan het Wilhelminapark 66, 5041ED Tilburg. Zie ook www.kaffeelambiek.nl