Den Bosch krijgt een bal folk: het BoschBal! De jeugdige organisatoren pakken het meteen groots aan. Zondag 16 april is het te doen met live muziek van de Vlaamse topper Göze en van OrfeO.  Aanvankelijk zou het eerste BoschBal een dag eerder zijn maar door een misverstand moest een alternatieve datum gezocht worden. Dat is dus eerste Paasdag geworden. Het kan lekker uitlopen, want tweede Paasdag is ook een vrije dag!

Als locatie doet dienst de Talent Factory, een oude ijzergieterij, die omgetoverd wordt tot een alternatief creatief centrum in Den Bosch aan de Buitendijk 2 dichtbij het NS-station. Er is ook een gezellig, sfeervol kroegje bij.

Het begint om 20:00 uur traditioneel met een uur dansinitiatie waarna het frisse Gorkumse Orfeo het bal zal openen. Na deze opwarming zal Göze het bal overnemen en tot een swingend hoogtepunt brengen in de grote zaal van de Talent Factory! Als Göze zijn laatste noten heeft verspeeld, is er ruimte voor een afterparty! oftewel, breng je instrumenten mee, oefen die lekkere deuntjes nog even goed en kom bal spelen!
Zaal open om 19:30 uur.

Göze komt in een grote bezetting, dwz dat Duo Göze (trekzak en gitaar) is uitgebreid met percussionist en bassist. Dat betekent: Wim Claeys (trekzak), Maarten Decombel (gitaar), Jo Zanders (percussie) en Sam Van Ingelgem (bas). Voorheen werd voor deze samenstelling ook wel de term Göze XL gebruikt, maar daar willen ze vanaf. Duo Göze staat nu voor Wim Claeys & Maarten Decombel. De grotere bezetting gaat voortaan door het leven als Göze. Accordeonist Wim Claeys is ook de oprichter van het zo succesvolle Vlaamse Boombal.
Zie ook www.klesie.be/goze.htm.

OrfeO speelt Frans/Ierse balfolk muziek. De groep bestaat uit Erica (fluiten en bellen), Lies (harpen), Marco (gitaren, bodhrán, djembé), Paul (Roemeense contrabas). Luister op hun site eens naar de scottish Pen houa ouian, of de wals Petit Dejeuner, www.folky.org/orfeo/repetoire.htm.

Zie ook www.talentfactorydenbosch.nl en www.balfolk.nl/boschbal.