Dansen tot de zon op komt. Het kan dit jaar in Nijmegen in de nacht van 27 op 28 mei. Tijdens het jaarlijkse treffen Trek er es Uut, waar er 4 dagen lang les wordt gegeven op trekharmonica door verschillende grootheden op de trekharmonica uit binnen- en buitenland, is nu de laatste nacht helemaal ingeruimd voor het fenomeen bal folk.

Natuurlijk werd er tijdens de eerdere jaren ook wel gebalfolkt, maar dit is het eerste jaar dat er is gekozen om een groot aantal bekende Nederlandse vertolkers van het genre te vragen hun kunsten te komen vertonen.

De avond zal beginnen met een concert van Pot, Van Lienen en Baumgarten. Vervolgens kan er al gedanst worden op de muziek van de Cajun Company.

Voor het bal folk zal de aftrap worden verzorgd door Lirio, zonder viool dit keer en waarschijnlijk versterkt met een percussionist. Lirio heeft verder waarschijnlijk weinig introductie nodig. Als Lirio haar laatste noten gespeeld heeft, zal Chardon het podium overnemen. Chardon is een groep rond de familie Jorissen uit Harlingen, met een bezetting van doedelzak, draailier, trekzak, cello, en percussie; zonder twijfel een groep die je gezien moet hebben. Na Chardon volgt Melusien, een recentelijk opgericht duo van trekzak en dwarsfluit, dat in hun korte bestaanstijd toch al een flink aantal bals heeft laten zien dat ze er zijn. Soms worden zij versterkt door wat snaren en ter afwisseling wordt er wel gezongen en harp gespeeld. Verder zijn er nog optredens te verwachten van Floor Dankers, de Slomobabes, Spanscel Noord, een deel van Schraapstaal en natuurlijk van iedereen die zichzelf nog naar voren schuift. Dus wil je ook graag eens voor dansers spelen: stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor een ieder die nog nooit de zon dansend heeft zien opkomen: dit is je kans! De entree van deze avond is geheel gratis.

Programma:
2000: Pot, Van Lienen en Baumgarten
2100: Cajun Company
Balfolk
2300: Lirio
2400: Chardon
0100: Melusien
0200: Floor Dankers
0230: SlomoBabes
0300: Spanscel Noord
0400: Sessie voor de die-hards

Kandinsky college, Malderburchtstraat 11
6535 ND Nijmegen

Overnachten
Er is ook de mogelijkheid om te blijven slapen bij de balnacht! Als je van plan bent om tot na 0200 te blijven kan je een tentje meenemen om die op te zetten. In dat geval moet je je even melden bij de administratie (tussen 2200 en 2300). Van hen krijg je dan een polsbandje, een kampeerplek EN een ontbijt de volgende ochtend voor het luttele bedrag van 16 euro.

In verband met de brandweer is, als je langer blijft dan 0200, melden verplicht.