De Vlaamse band Magister verzorgt vrijdag 19 januari de muziek tijdens het het derde BoschBal. Na een uur dansinstructie zal - om er zeker van te zijn dat iedereen (ook treinreizigers en mensen die vroeg naar bed willen) uit zijn dak kan gaan - meteen begonnen worden met het hoofdprogramma.


Het programma:

19.30 Zaal open
20.00 Dansinstructie
21.00 Bal met Magister
23.00 Naprogramma
24.00 Folkfuif en/of Jam

Magister is het jazzy balfolk-project van de broers Jonas en Pieter De Meester. Zij maken beiden al sinds hun vroege jeugd deel uit van de balband AedO (ook op de nominatie om te spelen op BoschBal). Naast Jonas (gitaren) en Pieter (saxen) neemt Sam Van Ingelgem de bas voor zijn rekening en Tom De Wulf de drums. Magister heeft afgelopen maanden vaker in Nederland met succes gespeeld. Zo stonden ze al eens eerder in Den Bosch, tijdens het Theaterfestival Boulevard en vielen ze op tijdens het Festival Triskell in Merkelbeek. Onze recensent Henk had het na afloop voor de jazzy variant van AedO. Hij schreef daar toen ondermeer over:
...Het lijkt soms meer op een jazz-kwartet dan op een balgroep. Let wel, alles wat ze spelen is gebaseerd op traditionele dansen, maar het wordt wel muzikaal spannend jazzy geïnterpreteerd. De Wulf drumt met een lekkere drive, bas en gitaar grooven als de pest en de sax scheurt. Zo wordt een bourrée een swingende hemel voor die ene - niet ingehuurde - freestyler die met zijn creatieve bokkesprongen het publiek extra vermaakt. Maar het is niet enkel stomende muziek. Een scottish klinkt subtiel, een wals spannend. Niet gemakkelijk om op te dansen. Toch zijn er wel baldansers. Niet zoveel, maar tijdens de Roses Jig dansen er toch tien de jigue. Een andro trekt nog meer dansers over de streep. Als Pieter ook nog eens ruig-rocky zingt, is het publiek helemaal om. De meest swingende groep die Triskell ooit bood, had aan één toegift niet genoeg...

Locatie: Talent Factory, Buitendijk 2, 5211 WJ 's-Hertogenbosch
Entree 6 euro, garderobe beschikbaar.

Meer info: www.boschbal.nl