Aanstaande dinsdag 14/11 pakt het Boombal in Gent uit met een speciale editie: het Stamboombal. Het podium van de Centrale wordt bevolkt met 22 (!) muzikanten die allemaal verwant zijn aan de familie De Schepper uit het Vlaamse Erembodegem. Nazaten en aanverwanten van deze muzikale familie - onder wie ook de Garriaus en die van De Meester - vind je in de groepen AedO, Magister, Ardeï, Bogus, Ashels en ADS-band. De AedO-broers Jonas en Pieter De Meester nemen het voortouw.

De AedO-broers timmeren ook internationaal hard aan de weg. Zaterdag 28 oktober traden ze met AedO op in het Duitse Plauen in het kader van de concertserie Folkherbst 2006. Aan deze belangrijke folk- en wereldmuziekcompetitie om The 'Eiserner Eversteiner' doen dit najaar grote namen mee als het Deense Serras, de Lapse Mari Boine, het Franse Leoparleur en het Ierse Gráda. In oktober en november zijn er de zaterdagen Folkherbst-concerten. De winnaar wordt in december bekend gemaakt. Volgens manager Klesie maakt AedO kans op de publieksprijs. ‘Want', zo schreef hij na afloop van het concert in het gastenboek van AedO: ....'als je weet welke topgroepen meedingen naar deze prijs dan weet je ook dat we niet te veel moeten hopen. Maar we hebben wel een goeie kans om de publieksprijs binnen te halen: tot zover we het kunnen weten kregen we van bijna alle bezoekers het maximum van de punten (...) AedO heeft ginder het kot op stelten gezet. Net als vorig jaar in Duitsland werd er weer serieus wat 'gefreestyled'. We hadden niet alleen onze vaste geluidstechnieker mee maar ook onze lichtman waardoor de show echt áf was....

Het Stamboombal is dinsdag 14/11 te doen in De Centrale aan de Ham 74, 9000 Gent. Entree 5 €, deuren open om 20u - einde voorzien rond 3u. Vanaf 20u00 is er dansinitiatie met Mira. Om 21.30 uuur begint het Stamboombal. Vanaf 24 uur speelt de TLS-band. In de Kelderzaal zijn er dezelfde avond Tune Learning Sessions onder leiding van Stefan Timmermans.

Zie ook www.muziekburo.be/magister, www.boombal.be, www.ashels.be, www.ardei.be, www.aedo.be.