Van 5 t/m 7 januiari kunnen half- en volledig gevorderde dansers zich in Nijmegen verder bekwamen in de scottisch, mazurka, wals en overige bal-folkdansen.

De organisatie schrijft:
Midden in de winter, terwijl het buiten guur en koud is, zullen wij ons binnen warm dansen. Onder bezielende begeleiding van Koen Dhondt en Leen Devijver zullen wij verder gaan dan enkel de basis van de scottisch en de mazurka. Twee dagen lang aandacht voor danshouding, nieuwe variaties en vooral hoe geef je die aan en hoe volg je ze op, onregelmatige walsen en meer. Eindelijk een kans om nog beter te leren dansen.

Er zal les worden gegeven in 2 groepen. 1 halfgevorderde groep waarvoor je de basis dansen die langskomen op een balfolk of boombal, zoals scottisch, tovercirkel en mazurka op z'n minst aardig onder de knie moet hebben, en 1 gevorderde groep waarin er vanuit wordt gegaan dat je ook al met de nodige variaties in die dansen overweg kan.

De stage vind plaats in het weekend van 5 tot 7 Januari 2007, bij Nijmegen, Nederland. Meer informatie over de dansstage, kijk op www.balfolk.nl/stage.

En 's avonds is er uiteraard bal. Met topgroepen uit Vlaanderen en Nederland:

Schraapstaal:
Een Nederlandse balband die swingt. Het repertoire van Schraapstaal komt voort uit de West-Europese muzikale tradities. Zowel oude als nieuwe melodieën, waaronder eigen materiaal, worden onder handen genomen en tot eigentijdse dansmuziek gemaakt.

Naragonia:
De twee beste en sympathiekste muzikanten uit Vlaanderen, Toon en Pascale, komen ons bal opluisteren met de heerlijkste deuntjes. Met Pascale op diatonische accordeon of viool en Toon op doedelzak, fluiten, klarinet, saxofoon en diatonische accordeon, brengt dit duo ons prachtig dansbare folk.

Slomobabes:
Dit Groningse duo, speelt het liefst de meest subtiele walsjes en mazurka's. Vooral zeer geschikt voor laat op de avond, dan smelt het geluid van Sandra op diatonisch accordeon en Edith op viool samen tot zeer dansbare droommuziek.

Ook als je niet naar de dansstage komt, ben je welkom op het bal. Het begint om 8 uur, en er is geen dansuitleg. Omdat de zaal niet heel groot is, is het aantal kaartjes beperkt. Via balfolk.nl kan je kaartjes reserveren.