Door een dubbele boeking in café Wilhelmina komende woensdag wordt het Folkbal met Madlot in Eindhoven verplaatst naar 20 juni. De entree is dan overigens gratis. Wie al eerder wil dansen kan terecht op de Folkwoods pre-show, op 10 juni bij het EDIT-festival in Eindhoven, met Travak, Wilco en Lirio

Als de weersvoorspelling voor 10 juni goed wordt, begint het al om 13:00 uur, op de nieuwe lokatie voor het Folkwoodsfestival, het Philips de Jongh wandelpark. Dat is vlakbij het EDIT festivalterrein op Strijp-S, waar de pre-show om 16:30 van start gaat. Daar zal vervolgens ook Bill, Bob en Berry optreden, een van de acts van Folkwoods.

Aangezien Folkwoods dit jaar nog op geen steenworp afstand van het Klokgebouw plaatsvindt, is het logisch dat er een voorproefje van dit folkfestival op EDIT te zien zal zijn, en wel onder de noemer Folkbal. Om 16.30u start deze Folkwoods preview met een dansinstructie door Wilco. Deze dansinstructie wordt begeleid door de traditionele folkmuziek van Travak. Door de grote afwisseling van instrumenten en de muzikale invloeden uit Scandinavië, België en vooral Frankrijk blijft de muziek van Travak boeien. Na Travak zal Lirio aantreden. Lirio brengt dansbare folkmuziek en onderzoekt vrolijk de ritmische, harmonische en melodische mogelijkheden van traditionele muziek.
Zondag 10 juni 2007, buitenpodium, 16:30 - 17:00 & 17:30 - 18:00
 
Bill, Bob & Berry zijn drie muzikanten met jarenlange ervaring in de (inter)nationale muziekscène. Ze spelen oer-amerikaanse rockabilly/country in de stijl van Johnny Cash. Een voorproefje valt te beluisteren op: www.myspace.com/billbobandberry.
Zondag 10 juni 2007, buitenpodium, 18:20 - 19:00

Zie ook: www.editeindhoven.nl.
Alle info over Folkwoods is te vinden op: www.folkwoods.nl.
 
En dus op woensdag 20 juni 2007 Folkbal met Wilco, Travak en Madlot in café Wilhelmina, Wilhelminaplein, Eindhoven.