Wim Claeys - mede-organisator van de tweede Belgische Balrally 07 - heeft nog een aardige aanvulling op ons bericht over ‘Volop nieuw baltalent in België' van 2 september jl. (zie hier). Zo bleek de jury na afloop van de talentenjacht naar goede balgroepen de twee beste bands hetzelfde puntenaantal te hebben toebedeeld.  Een herstemming leverder uiteindelijk één stem meer op voor de winnaar Falafel. Goede twee was Peut-Être Demain.

Hier de aanvulling van Wim Claeys:

Den Uitslag!

1) Falafel
2) Peut-Être Demain
3) A Flat Minor
4) Adelio

De groepen die wilden deelnemen aan de balrally 07 hadden tot 1 augustus tijd om zich in te schrijven en een demootje in te zenden. De vier geselecteerde groepen speelden elk 45 minuten bal in Zaal Familia in Gooik. Een wildenthousiast publiek én een strenge jury beoordeelden hun bals. Muzikaliteit, dansbaarheid, arrangement en afwerking en podiumprésence waren de criteria waarop de groepen werden gequoteerd.

De jury kwam samen op donderdagavond voor de evaluatie. De meningen werden gegeven en de punten geteld en ja hoor... een exaequo tuusen Peut-Être Demain en Falafel! Er werd gestemd en met één stem verschil won Falafel!

Falafel zijn Martijn Gys (gitaar) Joachim Gys (accordeon) Anouk Sanczuk (viool) Ewoud Huygens (viool/percussie) Zij winnen 8 bals in seizoen 2007-2008.
De jury motiveerde: Falafel heeft een zeer vurig en enthousiast bal gespeeld dat opviel door zijn goede combinatie van muzikaliteit en dansbaarheid. Ook jullie publieksgerichtheid is de jury opgevallen. Falafel bestaat uit bijzonder getalenteerde muzikanten die zeer strak samenspelen.

Peut-Être Demain won als eervolle tweede, twee bals.

De balrally 07 is een organisatie van vzw Boombal en vzw Muziekmozaïek en ging door tijdens de Stage voor Traditionele Muziek in Gooik. Dit jaar werd er gekozen om het organiserende platform te verbreden en werden 't Ey, Folkjoc Kortrijk en 't Smiske aangesproken om mee te doen. Elke organisatie stopte een folkbal in de prijzenpot en vaardigde iemand af in de jury. Dit was de samenstelling van de jury: Birgit Bornauw (muzikant) Tom Theuns (muzikant) Wouter Vandenabeele (muzikant) Toon Van Mierlo (muzikant) Yanne Feryn (danser) Katrien Van Caenenbroek (danser) Marc Vandemoortele (radio producer) Wim Claeys (Boombal) Eli De Coninck ('t Ey) Wilfrid Moonen (Muzmoz) Lode Nuyts (Folkjoc) Anneleen Van Nylen ('t Smiske).

Zie ook www.boombal.be