Aanstaande vrijdag is er in het Volkshuis in St. Gillis (Brussel) een queimada met o.a. het trio rond de Franse draailiervirtuoos Patrick Bouffard.

De queimada is de klassieker in de programmatie van Muziekpublique. Tijdens deze folkbalavond staan ontmoeting en plezier voorop. Voie 3 opent de avond. De muzikanten van Voie 3 hebben maar één missie: hun muziek ten dienste stellen van de dansers en u op de warme, energieke klanken van viool (Sabine Jaucot), diatonisch accordeon (Floor Dankers) en klarinet (Aurélie Giet) over de dansvloer te laten zweven. Enkele gezongen dansen zorgen ter afwisseling voor een meer intieme sfeer. De groep brengt balmuziek met een visie: dansbare folk met diepe wortels in de traditionele muziek uit België en Frankrijk, aangevuld met meer recente composities.

De Franse draailiervirtuoos Patrick Bouffard behoort tot het kruim van de folk. Niet alleen in Centraal-Frankrijk, waarvan hij afkomstig is, maar in heel Europa geldt hij, ondermeer met zijn groep La Chavannée, als één van de referenties qua draailier en folk. Met zijn trio maakte hij afgelopen zomer een verpletterende indruk op het boombalfestival en op het bal tijdens de muziekstages in Gooik. Patrick Bouffard (draailier), Benoit Mager (doedelzak), David Lecrot (diatonisch accordeon)

Om middernacht begeleidt de Galicische doedelzakgroep A Contrabanda het magische moment van de Queimada.

Toegang:
Leden: Gratis
Niet-leden: 9 Euro (lidkaart)

Links:
Voie3
Patrick Bouffard
Patrick Bouffard (myspace)
A Contrabanda

Vrijdag 25 januari 2008, 20.00, Volkshuis St-Gillis, St-Gillis Voorplein 37-39, 1060 Brussel (St-Gillis)