Zaterdag 26 april a.s. wordt er weer een folkbal (www.balfolk.nl) georganiseerd in Utrecht. Dit keer komt de Vlaamse folkgigant Wouter Vandenabeele spelen met enkele van zijn kompanen, naast de huisband Lirio.

Wouter Vandenabeele is een internationaal erkend violist, arrangeur en componist. De productiviteit van deze in Gent wonende jonge Waaslander bereikte de afgelopen jaren ongekende hoogtes. Hij maakte een twintigtal cd's, speelde al honderden optredens met Ambrozijn en zijn wereldorkest Olla Vogala en zat achter het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï met concerten in zowel Marokko als hier. Bij ons komt hij bal spelen, want ook dat kan hij als de beste. Een uitgelezen aantal Vlamingen en/of Walen komt hem daarin bijstaan, onder andere uit zijn projecten Balla Vogala en Transpiradansa! (www.woutervandenabeele.be).

Daarnaast kan er ook weer gedanst worden op muziek van de huisband (en organisatie) Lirio. Lirio bestaat uit vier jonge muzikanten die hun inspiratie vooral op Franse en Belgische folkfestivals en dansfeesten opdoen. Hun melodieën zijn voornamelijk eigen composities geïnspireerd op de Franse en Nederlands-Vlaamse traditionele muziek. Zij speelden onder andere op Dranouter, Folkwoods, Deerlycke, Boombal en een groot aantal Nederlandse folkbals (www.lirio.nl).
 
Als afsluiter van de avond komt er waarschijnlijk nog een talentvolle, Nederlandse band spelen.
 
Wederom is gekozen voor het theater de Musketon vanwege zijn uitstekende dansvloer en prima bereikbaarheid. (www.theaterdemusketon.nl).
 
Praktische informatie (wijzigingen voorbehouden):
1900  zaal open dansuitleg
1930-2015  dansinitiatie reguliere balfolkdansen
2015-2110 Wouter Vandenabeele and friends
2115-2215 Lirio
2215-2315 Wouter Vandenabeele and Friends
2315-eind ?

26 april 2008, Folkbal met o.a. Wouter Vandenabeele en Lirio, Theater de Musketon, Hondsrug 19, wijk Lunetten, Utrecht. Entree: 7 euro
 
Voor informatie: kijk op www.balfolk.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030-2892222.