Komende zaterdag, 26 april, is in Utrecht weer het folkbal, met huisband Lirio, Wouter Vandenabeele met friends, waaronder zangeres Elly Aerden en als afsluiter zal Coopers Troopers optreden. Bovendien komt een ploeg van RTV Utrecht opnamen maken, voor een programma over uitgaan in Utrecht.

Praktische informatie:
1900  zaal open dansuitleg
1930-2015 dansinitiatie reguliere balfolkdansen
2015-2110 Wouter Vandenabeele and friends
2115-2215 Lirio
2215-2315 Wouter Vandenabeele and Friends
2315-eind Coopers Troopers

Violist / arrangeur / componist Wouter Vandenabeele speelde al honderden optredens met Ambrozijn en zijn wereldorkest Olla Vogala en zat achter het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï met concerten in zowel Marokko als hier. In Utrecht komt hij bal spelen, bijgestaan door vrienden. Een van hen is zangeres Elly Aerden, die we kennen van o.a. Bodixel en Mairan. Zij werkte als componist / arrangeur mee aan het project transpiradansa!, waar Vandenabeele ook bij betrokken is (www.woutervandenabeele.be).

Daarnaast kan er ook weer gedanst worden op muziek van de huisband (en organisatie) Lirio. Lirio bestaat uit vier jonge muzikanten die hun inspiratie vooral op Franse en Belgische folkfestivals en dansfeesten opdoen. Hun melodieën zijn voornamelijk eigen composities geïnspireerd op de Franse en Nederlands-Vlaamse traditionele muziek. Zij speelden onder andere op Dranouter, Folkwoods, Deerlycke, Boombal en een groot aantal Nederlandse folkbals (www.lirio.nl).

Afsluiter van de avond is Coopers Troopers. De groep is ontstaan uit het Groot Mokums Bal Orkest dat door Wouter Kuyper (Cooper) gedurende een samenspelcursus in Amsterdam werd begeleid. Inmiddels is het instrumentarium van Coopers Troopers tot eigenzinnig bal folkformaat uitgekristalliseerd: basklarinet, klarinet, viool en gitaar. En soms komt een doedelzak voorbij. De muziek van Coopers Troopers staat garant voor een vloeiende overgang van modern bal folk naar de subtiliteit van de latere uurtjes.
 
Zaterdag 26 apr 2008, Folkbal met Lirio, Wouter Vandenabeele & friends en Coopers Troopers, Theater de Musketon, Hondsrug 19, Utrecht. Aanvang: 19.00 uur zaal open. Entree: 7 euro

Zie ook: www.balfolk.nl.