Op zaterdag 28 juni 2008 is er weer Bal Folk in Amsterdam. In het Muiderpoorttheater vindt dan het Mokumbal plaats. Een avond lekker dansen  op swingende live muziek van gerenommeerde folkbands. Ten bal spelen Surpluz (B), Aelixihr (NL) en huisband Schraapstaal. Vooraf is er instructie voor beginners, 's middags is er een workshop variaties in dansen.

Deze avond wordt muzikaal gevuld met jonge Belgische muzikanten van Surpluz, die een paar aanmoedigingsprijzen wonnen en in België o.a. op Boombal Intiem speelden, een nieuwe Nederlandse band Aelixihr, een synthese van zelf geschreven bal folk op klassieke instrumenten, en Schraapstaal, huisband van het Mokumbal.

Het Muiderpoorttheater heeft niet alleen een prachtige dansvloer, maar ook een bar en balkon met uitzicht op het podium en de dansvloer. Voor verstokte niet-dansers valt zodoende ook het nodige te genieten tijdens de optredens.
 
Nog onbekend met de dansen van Bal Folk? Geen punt. Op het Mokumbal komen beginners volop aan hun trekken. Het eerste uur van de avond wordt de basis van een aantal veel voorkomende balfolkdansen aangeleerd zodat iedereen meteen kan meedoen. Daarna optredens met live dansmuziek van achtereenvolgens Surpluz, Aelixihr en Schraapstaal. De avond wordt besloten met open podium en sessie.
 
Alle informatie staat op www.balfolk.nl/mokumbal.
 
Zaterdag 28 juni 2008, Mokumbal in het Muiderpoorttheater, Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam. Aanvang 20.00 uur. Entree € 9,- (reductieprijs € 6,-).

Voor bezoekers van Folkforum.nl bedraagt de entree € 7,50 wanneer vooraf een bericht wordt gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'vrienden mokumbal' en uw naam. U komt dan op de kortingslijst bij de kassa.

Dansworkshop variaties in dansen
Voor dansers wordt 's middags voorafgaand aan het bal een danscursus gehouden. In deze cursus worden variaties aangeleerd in diverse dansen die op bal folk worden gespeeld. De cursus is bedoeld voor dansers die het absolute beginnersniveau zijn ontstegen. De cursus wordt gegeven door Wilco van der Kolk, dansinstructeur van het bal folk in café Wilhelmina in Eindhoven en tevens muzikant bij het duo La Jolie Folie. Hij leert tijdens de cursus variaties aan die mogelijk zijn binnen de reguliere bal folkdansen en deze worden vervolgens doorgeoefend. Er wordt gezorgd voor akoestische muzikale beleiding.

Zaterdag 28 juni 2008, Workshop variaties in dansen, 14.00 tot 17.00 uur. Kosten: € 15,-
Opgeven vooraf door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..