Liedjesschrijfster Felice Bryant overleden: Bye Bye Love

In Gatlinburg, in de Amerikaanse staat Tennessee, is de liedjesschrijfster Felice Bryant op 77-jarige leeftijd overleden. Samen met haar in 1987 overleden man Boudleaux schreef ze onder meer 'Bye Bye Love' en 'Wake Up Little Susie' waarmee de Everly Brothers wereldhits scoorden.
Felice en Boudleaux Bryant maakten samen 800 songs voor meer dan 500 zangers. Zij schreef de teksten en hij componeerde de muziek. Tot de artiesten die hits hadden met hun creaties behoren Jim Reeves, Buddy Holly, Dean Martin, Elvis Presley, de Beatles, Bob Dylan, Grateful Dead, the Beach Boys, Tony Bennet, Simon and Garfunkel, Ray Charles, Roy Orbison en Sarah Vaughan.
Hun 'Rocky Top', een countrysong die ze in 1968 in tien minuten af hadden en die werd opgenomen door de Osborne Brothers, werd in 1982 een soort volkslied, net zoals 'Tennessee Waltz'.
Het echtpaar behoorde tot de eersten in Nashville die van het schrijven en componeren van songs hun broodwinning maakten. In 1991 kregen ze een plek in de Country Music Hall of Fame.