Peter Koene meldt ons het volgende trieste bericht: Op 21 februari is Peer Muskens als gevolg van hartproblemen overleden. Peer maakte in de jaren '70 en '80 deel uit van Toneelgroep Proloog en Muziekgroep Werktuig in Eindhoven. Bij de laatste groep werkte hij als inspeciënt en technicus, maar trad hij ook regelmatig op als muzikant, onder andere samen met Bert Spin en Peter Koene in "De Klucht van Pierlala".  

een oude foto van werktuig
Een oude foto van Werktuig, met vlnr: Imke Bartels, Piet Huybens, Monique Toll, Jaap Oudesluijs, Peer Muskens en Peter Koene

Bij Werktuig bespeelde hij de basgitaar en nam hij ook zo nu en dan zangnummers voor zijn rekening in onvervalst Eindhovens dialect. Op de LP van Werktuig zijn van hem de liederen "Jezus Christus" en "De wereld vergaat" te horen. Peer kwam uit een muzikale familie. Ook al zijn broers zaten in de muziek en gezamenlijk maakten zij in de jaren '60 furore in bands als Time Break Selection en The Jumping Whirlwinds. De laatste jaren werkte Peer als geluidsman bij zijn broer Henny die bekendheid geniet in het country-rock circuit en rondtourt met de Musky Country Road Show.
Peer Muskens is 64 jaar geworden.