Seizoen 08/09 van Roepaen in Ottersum krijgt al vorm en het liegt er niet om. Grote namen, nieuw talent en bekende namen wisselen zich af. Toppers zijn o.a. Sam Baker, die opent op 4 september, Ane Brun solo, Gert Vlok Nel (die met een nieuwe cd komt) en Room Eleven. Op 28 september organiseert Roepaen het Roepaen festival met als eerste namen Dede Priest, N'faly Kouyate (Afro Celt System) en Nathan Hamilton & Band

Wereldmuziek is er op Roepaen met Laura Lopez Castro (prachtige bossa nova in de stijl van Jobim & Astrud Gilberto), de Indiase Canadese zangeres Kiran Ahluwalia (Indiase ghazal met fado- en jazzinvloeden)  en een flamencospektakel met Manolo Franco trio, dans en tapas.
 
Op het programma van Roepaen staan verder enkele vertolkers van Nederlandse luisterliedjes: Alex Roeka die met een nieuwe show over de liefde komt, Eva de Roovere met haar show Over en Weer, de Nederlandse Brel Maarten van Roozendaal, Thé Lau heeft een nieuw programma met fadozangere Maria de Fátima en André Manuel komt met de Ketterse Fanfare.
 
Veel Blues en Jazz op Roepaen dit seizoen met o.a. Kim Hoorweg, Benjamin Herman, Ian Siegel, Ian Parker en het Carlo Nardozza Quintet.
 
Op roots en singer songwritergebied komen het grote Canadese talent Royal Wood, Oh Susanna, Gus Black, Nels Andrews, Damien Jurado, Krista Detor en folk-noir van Wendy McNeill.
 
Dit is een gedeelte van het programma, de komende weken komt daar nog veel bij. Voor bovenstaande concerten kan al worden gereserveerd, kijk voor meer informatie op www.cultureelpodium.nl.